Διατεθειμένος να ανοίξει εκ νέου τον «φάκελο» της Αγοράς Πετρελαιοειδών τις επόμενες ημέρες αμέσως μετά το Πάσχα, εμφανίζεται ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτης.

Διατεθειμένος να ανοίξει εκ νέουτον «φάκελο» της Αγοράς Πετρελαιοειδών τις επόμενες ημέρες αμέσως μετά το Πάσχα, εμφανίζεται ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε συνάντηση που έγινε χθες το βράδυ «αποφασίσθηκε να ζητηθεί η συμβολή και των Εταιρειών Εμπορίαςμε την χορήγηση εκπτώσεων στους πρατηριούχους κατά την διάρκεια ισχύος του πλαφόναπό τον Υφ. κ. Ι. Μανιάτη, ο οποίος δεσμεύθηκε να ανοίξει ο φάκελος της Αγοράς Πετρελαιοειδών τις επόμενες ημέρες μετά το Πάσχα, μετά την κοινή διαπίστωση ότι αυτή δεν λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού».

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό κ. Ι. Μανιάτη, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. ΣΤ. Αρναουτάκης, παρουσία των Γ.Γ. Ενέργειας κ. Κ. Μαθιουδάκη και Εμπορίου κ. ΣΤ. Κομνηνό, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη δίωρη σύσκεψη ετέθησαν όλα τα προβλήματα της αγοράς πετρελαιοειδών, επικεντρώνοντας ιδιαιτέρως τη συζήτηση στις παρενέργειες από την επιβολή του πλαφόν μόνον στα πρατήρια των οκτώ Νομών που αναφέρονται στην απόφαση. Στο πλαίσιο αυτό και σε ένδειξη καλής θέλησης εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, η ΠΟΠΕΚ αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων.