Επιστροφή σε κερδοφόρα πορεία πέτυχε για το 2009 ο κορυφαίος όμιλος αλουμινίου παγκοσμίως, ο ρωσικός UC Rusal, ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα προχωρήσει εφέτος σε αύξηση της παραγωγής του. Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας, η οποία είναι ιδιοκτησία του Ρώσου ολιγάρχη Ολεγκ Ντερίπασκα, διαμορφώθηκαν στα 821 εκατ. δολάρια

Επιστροφή σε κερδοφόρα πορεία πέτυχε για το 2009 ο κορυφαίος όμιλος αλουμινίου παγκοσμίως, ο ρωσικός UC Rusal, ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα προχωρήσει εφέτος σε αύξηση της παραγωγής του. Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας, η οποία είναι ιδιοκτησία του Ρώσου ολιγάρχη Ολεγκ Ντερίπασκα, διαμορφώθηκαν στα 821 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών ύψους 5,95 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του 2008. Αντίθετα, πτωτική πορεία ακολούθησε ο κύκλος εργασιών, ο οποίος υποχώρησε κατά 47,9% στα 8,17 δισ. δολάρια έναντι 15,69 δισ. δολαρίων που ήταν το 2008.
 
Η επιστροφή σε κερδοφόρα πορεία αποδίδεται και στο γεγονός ότι η αξία του μεριδίου ύψους 25% που η Rusal κατέχει στη Norilsk Nickel υπερδιπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Σε ό,τι αφορά τον κλάδο αλουμινίου, ο όμιλος αναμένει ότι η τιμή του μετάλλου θα παραμείνει κοντά στο υψηλό επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά τόνο καθ' όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Όσο για την ίδια, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση κατά 100.000 τόνους της ετήσιας παραγωγής αλουμινίου εφέτος, η οποία θα φθάσει στα 4 εκατ. τόνους. Η ήπια αύξηση της παραγωγής αποδόθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Ντερίπασκα στο γεγονός ότι βασικός στόχος του ομίλου είναι η διατήρηση σταθερών των περιθωρίων κέρδους του και εφέτος και ως εκ τούτου δεν θέλει να διακινδυνεύσει υπερβολική αύξηση παραγωγής, η οποία δεν θα «απορροφηθεί» από τις διεθνείς αγορές.