Σε αύξηση των τιμών των καυσίμων κατά 4%-4,5%, προχώρησε η Κίνα, για πρώτη φορά μετά από 5 μήνες, καθώς το Πεκίνο εμφανίζεται σίγουρο για τον έλεγχο του πληθωρισμού και τη διατήρηση της ισχυρής ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας. Η αύξηση των τιμών ήταν αναμενόμενη μετά και την πρόσφατη ενίσχυση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, άνω των 84 δολαρίων το βαρέλι
Σε αύξηση των τιμών των καυσίμων κατά 4%-4,5%, προχώρησε η Κίνα, για πρώτη φορά μετά από 5 μήνες, καθώς το Πεκίνο εμφανίζεται σίγουρο για τον έλεγχο του πληθωρισμού και τη διατήρηση της ισχυρής ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.

Η αύξηση των τιμών ήταν αναμενόμενη μετά και την πρόσφατη ενίσχυση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, άνω των 84 δολαρίων το βαρέλι.

Εξάλλου, αύριο αναμένονται να επίσημα στοιχεία από την κυβέρνηση για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η οικονομία της Κίνα αναμένεται να έχει σημειώσει ανάπτυξη με τον εκπληκτικό ρυθμό του 12%.

Παράλληλα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Φεβρουάριο στο 2,7%, πλησιάζοντας τον στόχο της κινεζικής κυβέρνησης για 3% φέτος.

(από www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AP)