Στο 25ο Συμπόσιο Φωτοβολταϊκής Ηλιακής Ενέργειας που έγινε στο Bad Staffelstein της Γερμανίας, η SMA Solar Technology AG τιμήθηκε και πάλι με το βραβείο για το πλέον καινοτόμο προϊόν φωτοβολταϊκής τεχνολογίας. Οι πέντε διεθνείς καινοτομίες που ενσωματώνονται στο μετατροπέα SMA Sunny Tripower, ανέδειξαν για άλλη μία φορά την τεχνολογική πρωτοπορία της SMA
Στο 25ο Συμπόσιο Φωτοβολταϊκής Ηλιακής Ενέργειας που έγινε στο Bad Staffelstein της Γερμανίας, η SMA Solar Technology AG τιμήθηκε και πάλι με το βραβείο για το πλέον καινοτόμο προϊόν φωτοβολταϊκής τεχνολογίας. Οι πέντε διεθνείς καινοτομίες που ενσωματώνονται στο μετατροπέα SMA Sunny Tripower, ανέδειξαν για άλλη μία φορά την τεχνολογική πρωτοπορία της SMA.

Η νέα οικογένεια τριφασικών μετατροπέων πέρα από τον υψηλό βαθμό απόδοσης 98%, διαθέτει τη λειτουργία Optiflex, η οποία αποτελεί μία εντελώς νέα προσέγγιση για αυξημένη ευελιξία στο σχεδιασμό ενός φωτοβολταϊκού συστήματος. Χάρη στην τεχνολογία πολλαπλών στοιχειοσειρών και το μεγάλο εύρος τάσης εισόδου, εξασφαλίζει το μέγιστο βαθμό συμβατότητας με κάθε τύπο φωτοβολταϊκού πλαισίου.

Διαθέτει επίσης, το μοναδικό παγκοσμίως σύστημα πολλαπλής ασφάλειας Optiprotect, το οποίο περιλαμβάνει σύστημα εντοπισμού βλάβης στοιχειοσειράς με ηλεκτρονικές ασφάλειες και ενσωματωμένη λειτουργία αντικεραυνικής προστασίας, παρέχοντας υψηλή τεχνική διαθεσιμότητα και περιορίζοντας το κόστος της εγκατάστασης. Επιπρόσθετα, με το νέο ενιαίο σύστημα σύνδεσης DC SUNCLIX, ο Sunny Tripower απλοποιεί εξαιρετικά την εγκατάσταση.  Η SMA είχε λάβει και το 2007, κατά το 22ο Συμπόσιο Φωτοβολταϊκής Ηλιακής Ενέργειας, το βραβείο καινοτομίας για το εφεδρικό σύστημα Sunny Backup.

Το Sunny Backup ως συμπλήρωμα ενός διασυνδεδεμένου φωτοβολταϊκού συστήματος, πραγματοποιεί εντός χιλιοστών του δευτερολέπτου, αυτόματη μεταγωγή στη λειτουργία αυτόνομης τροφοδοσίας, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, με χαμηλό κόστος.