Η Apache Corp. ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου Mariner Energy Inc. προς 2,7 δισ. δολάρια. Πρόκειται για την δεύτερη εξαγορά εταιρίας που δραστηριοποιείται στα ανοιχτά του Κόλπου του Μεξικού, από μέρους της Apache, σε μια εβδομάδα. Την Δευτέρα, η Apache είχε ανακοινώσει ότι θα αγοράσει την Devon Energy προς 1.05 δισ. δολ.
Η Apache Corp. ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου Mariner Energy Inc. προς 2,7 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για την δεύτερη εξαγορά εταιρίας που δραστηριοποιείται στα ανοιχτά του Κόλπου του Μεξικού, από μέρους της Apache, σε μια εβδομάδα. Την Δευτέρα, η Apache είχε ανακοινώσει ότι θα αγοράσει την Devon Energy προς 1.05 δισ. δολ.

Οι ενεργειακές επιχειρήσεις διεθνώς προχωρούν σε αγορές επιχειρήσεων και εταιριών, ελπίζοντας να αξιοποιήσουν την ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας.

Η κινεζική Sinopec αγόρασε πρόσφατα επιχείρηση της ConocoPhillips προς 4,65 δισ. δολ. ενώ η ινδική Reliance Industries έκανε επένδυση 1,7 δισ. δολ. σε ενεργειακή κοινοπραξία.

Η Apache είναι μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες αμερικανικές επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου και πληρώνει premium 45 % στην μετοχή για την εξαγορά της Mariner.