Δύσκολο χαρακτήρισε το έτος 2010 η διοίκηση της Info-Quest κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Ο πρόεδρος του ομίλου Θ. Φέσσας ανέφερε ότι στο α΄ τρίμηνο του έτους, τα έσοδα του ομίλου υποχώρησαν κατά 10%, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση στα επόμενα τρίμηνα θα επιδεινωθεί περαιτέρω.

Δύσκολο χαρακτήρισε το έτος 2010 η διοίκηση της Info-Quest κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Ο πρόεδρος του ομίλου Θ. Φέσσας ανέφερε ότι στο α΄ τρίμηνο του έτους, τα έσοδα του ομίλου υποχώρησαν κατά 10%, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση στα επόμενα τρίμηνα θα επιδεινωθεί περαιτέρω. Ο κ. Φέσσας απέδωσε την πορεία αυτή κυρίως στο μακροοικονομικό περιβάλλον της χώρας, αλλά και στην απουσία προκηρύξεων μεγάλων έργων πληροφορικής στον δημόσιο τομέα.

Η εταιρεία, ωστόσο, «ποντάρει» σε έσοδα από νέες πηγές, όπως από τον τομέα της ενέργειας, αφού σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, μέσα στο 2010 θα τεθούν σε λειτουργία δύο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Βοιωτία. Παράλληλα, στόχος είναι η ενίσχυση των πωλήσεων του ομίλου μέσω του νέου προϊόντος iPad της Apple Inc. το οποίο αναμένεται να διατεθεί στην ελληνική αγορά στα τέλη του καλοκαιριού. Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το συγκεκριμένο προϊόν θα διατεθεί αποκλειστικά από τη θυγατρική της Info-Quest ή αν θα μπουν στην αγορά και τα δίκτυα κινητής.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της ημερήσιας ατζέντας στη γενική συνέλευση, οι μέτοχοι της εταιρείας εξέλεξαν το νέο Δ.Σ. της εταιρείας και ενέκριναν σχέδιο αγοράς ιδίων μετοχών της εταιρείας. Με βάση το τελευταίο, η Info-Quest προτίθεται να αγοράσει ίδιες μετοχές μέχρι ποσοστού 10% στα επόμενα δύο χρόνια, με κατώτατη τιμή τα 0,5 ευρώ και ανώτερη τα 5,0 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, στο νέο Δ.Σ. συμμετέχει ο κ. Μ. Μπιτσάκος που προορίζεται για τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου.