Η διατήρηση θετικών ταμειακών ροών και η σταθεροποίηση του καθαρού δανεισμού στα επίπεδα του 2009 αποτελούν την κύρια προτεραιότητα της διοίκησης της Χαλκόρ (όμιλος Βιοχάλκο) και το 2010, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην ΕΘΕ.
Η διατήρηση θετικών ταμειακών ροών και η σταθεροποίηση του καθαρού δανεισμού στα επίπεδα του 2009 αποτελούν την κύρια προτεραιότητα της διοίκησης της Χαλκόρ (όμιλος Βιοχάλκο) και το 2010, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην ΕΘΕ. Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου υποχώρησε πέρυσι στα 402 εκατ. ευρώ από 424 εκατ. ευρώ το 2008, ενώ η μείωση του κεφαλαίου κίνησης λόγω της βέλτιστης διαχείρισης των αποθεμάτων συνέβαλε στην επίτευξη θετικών ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους 47,8 εκατ. ευρώ.

Οπως ανέφεραν τα στελέχη της διοίκησης, το πρώτο τρίμηνο του 2010 η ζήτηση για τα προϊόντα της εταιρείας (αλουμίνιο, χαλκός) έχει ανακάμψει, κυρίως στο εξωτερικό από όπου προέρχεται το 70% των εργασιών της. Βεβαίως τα περιθώρια κέρδους στην Ελλάδα είναι υψηλότερα και τυχόν άνοδος της ζήτησης και στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει άρδην τα μεγέθη της εταιρείας, αλλά η συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας δεν προοιωνίζεται μια τέτοια εξέλιξη. Σχετικά με τη θυγατρική Ελληνικά Καλώδια, η διοίκηση ανέφερε ότι η δυνατότητα παραγωγής καλωδίων υψηλής τάσης θα ευνοήσει την εταιρεία εν όψει των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Το 2009 ο όγκος πωλήσεων της εταιρείας μειώθηκε κατά 26,7% ως απόρροια της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης και της συρρίκνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατήλθε στα 679 εκατ. ευρώ έναντι 1.200 εκατ. ευρώ το 2008, μειωμένος κατά 43,4%. Η εξαγωγική δραστηριότητα του ομίλου, στην οποία και είναι επικεντρωμένη η περαιτέρω ανάπτυξη, αποτέλεσε το 69% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών. Σε επίπεδο κερδοφορίας τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) διαμορφώθηκαν σε 20,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας ήταν ζημιογόνα κατά 19,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 48,2 εκατ. ευρώ το 2008.

Ο όμιλος διαθέτει εννέα βιομηχανικά συγκροτήματα σε Οινόφυτα, Ταύρο, Θήβα, Λιβαδειά, Βουλγαρία και Ρουμανία. Το 2009 πραγματοποιήθηκαν συνολικές επενδύσεις ύψους 28,8 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά την τελευταία δεκαετία οι επενδύσεις έφθασαν στα 340 εκατ. ευρώ.