Κάτω από τα 85 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε χθες η τιμή του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας ώθησαν ανοδικά το δολάριο. Στην πτώση των τιμών πετρελαίου συνέβαλαν και οι προσδοκίες για αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ
Κάτω από τα 85 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε χθες η τιμή του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας ώθησαν ανοδικά το δολάριο. Στην πτώση των τιμών πετρελαίου συνέβαλαν και οι προσδοκίες για αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχώρησε κατά 92 σεντς στα 84,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brentδιαμορφώθηκε στα 86,82 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση 43 σεντς.

«Μιλάμε πράγματι για την πιθανότητα οι επενδυτές που παρακινούνται από οικονομικά κίνητρα να εισέλθουν ή να αποχωρήσουν από την αγορά πετρελαίου. Στον βαθμό που έχουν άμεση έκθεση στο ελληνικό χρέος… Πιστεύω πως υπάρχει κάποια νευρικότητα και πιθανόν να δούμε έναν κύκλο μακρών ρευστοποιήσεων στην αγορά πετρελαίου», σχολίασε ο Τιμ Έβανς, αναλυτής στην Citi Futures Perspective.

Σύμφωνα με τον Έβανς, τις τιμές επηρεάζουν επίσης το πλεόνασμα των αποθεμάτων καθώς και η αδύναμη ζήτηση στις ΗΠΑ – τη μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, τα αποθέματα αργού και διυλισμένων προϊόντων αυξήθηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα.