Αυξημένες τουλάχιστον 10 δολ. και έως και 30 δολάρια το βαρέλι λόγω των κερδοσκοπικών κινήσεων οι τιμές αργού. Οι κερδοσκοπικές κινήσεις στην αγορά πετρελαίου στοιχίζουν στους καταναλωτές τουλάχιστον 300 δισ. δολάρια ετησίως. Αυτό επισημαίνουν 75 φορείς της βιομηχανίας πετρελαίου, μεταξύ των οποίων ορισμένες από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες, αλλά και επενδυτικοί οίκοι
Αυξημένες τουλάχιστον 10 δολ. και έως και 30 δολάρια το βαρέλι λόγω των κερδοσκοπικών κινήσεων οι τιμές αργού. Οι κερδοσκοπικές κινήσεις στην αγορά πετρελαίου στοιχίζουν στους καταναλωτές τουλάχιστον 300 δισ. δολάρια ετησίως. Αυτό επισημαίνουν 75 φορείς της βιομηχανίας πετρελαίου, μεταξύ των οποίων ορισμένες από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες, αλλά και επενδυτικοί οίκοι, σε έρευνα του Reuters.

Το 73% των συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμούν ότι οι κερδοσκόποι έχουν οδηγήσει τις τιμές του πετρελαίου σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά, που δικαιολογούν τα δεδομένα της προσφοράς και της ζήτησης.

Στην πλειονότητά τους υπολογίζουν μάλιστα ότι οι τιμές είναι αυξημένες λόγω των κερδοσκοπικών κινήσεων κατά τουλάχιστον 10 δολ. και έως και 30 δολάρια το βαρέλι. Εάν οι τιμές είναι 10 δολ. υψηλότερα από τα επίπεδα, που δικαιολογεί η ζήτηση, οι παραγωγοί παγκοσμίως έχουν έξτρα κέρδος 6 δισ. δολαρίων κάθε εβδομάδα ή 300 δισ. δολαρίων ετησίως.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή περιορισμών στις συναλλαγές συμβολαίων πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων.