Αύξηση 57% παρουσίασαν τα κέρδη της Royal Dutch Shell το πρώτο τρίμηνο, καθώς η παραγωγή της Νο1 εταιρείας πετρελαίου στην Ευρώπη ενισχύθηκε για πρώτη φορά σε διάστημα άνω των τριών ετών. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε χθες πως τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 5,48 δισ. δολάρια από 3,49 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, στέλνοντας τη μετοχή της στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν δύο ετών

Αύξηση 57% παρουσίασαν τα κέρδη της Royal Dutch Shell το πρώτο τρίμηνο, καθώς η παραγωγή της Νο1 εταιρείας πετρελαίου στην Ευρώπη ενισχύθηκε για πρώτη φορά σε διάστημα άνω των τριών ετών. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε χθες πως τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 5,48 δισ. δολάρια από 3,49 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, στέλνοντας τη μετοχή της στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν δύο ετών.

Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Πίτερ Βόζερ, ο οποίος επιθυμεί να καταστήσει ανταγωνιστικότερη την εταιρεία του έναντι της BP, δήλωσε ότι 13 νέα πρότζεκτ αναμένεται να ξεκινήσουν την παραγωγή φέτος και την επόμενη χρονιά. «Η Shell έχει πολλά να δώσει ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η συνολική παραγωγή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 6% το πρώτο τρίμηνο, φτάνοντας στα 3,594 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα.

Η Shell είναι η δεύτερη από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές στον κόσμο που ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο. Η BP ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως τα κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν στα 6,08 δισ. δολάρια, ενώ η Exxon Mobil – η μεγαλύτερη πετρελαϊκή στις ΗΠΑ – αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά της σήμερα.