Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων έκλεισαν χθες οι τιμές του πετρελαίου χάρη στα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και την αισιοδοξία για επικείμενη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας. Η τιμή του αργού ενισχύθηκε την Πέμπτη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και ξεπέρασε τα 85 δολάρια το βαρέλι, ακολουθώντας την τάση που επικράτησε στις περισσότερες αγορές εμπορευμάτων
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων έκλεισαν χθες οι τιμές του πετρελαίου χάρη στα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και την αισιοδοξία για επικείμενη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας.

Η τιμή του αργού ενισχύθηκε την Πέμπτη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και ξεπέρασε τα 85 δολάρια το βαρέλι, ακολουθώντας την τάση που επικράτησε στις περισσότερες αγορές εμπορευμάτων. Οι αγορές ενέργειας βρήκαν επίσης στήριγμα στη δέσμευση της Φέντεραλ Ριζέρβ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια για μια «παρατεταμένη περίοδο».Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου αυξήθηκε χθες κατά 1,95 δολάρια ή 2,3%, κλείνοντας στα 85,17 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent έκλεισε στα 86,90 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 74 σεντς ή 0,86%.

Η τιμή του Brent διαμορφώθηκε έτσι 1,73 δολάρια υψηλότερα σε σχέση με αυτή του αμερικανικού αργού WTI, έναντι διαφοράς 2,94 δολαρίων που καταγράφηκε την Τετάρτη.Οι τιμές του αργού έχουν σημειώσει άνοδο παρά το γεγονός ότι τα συνολικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα μέχρι τις 23 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.