«Εθνική καταστροφή» χαρακτήρισε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζάνετ Ναπολιτάνο, την πετρελαιοκηλίδα που απειλεί τις ακτές της Λουϊζιάνας, τη στιγμή που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει υποσχεθεί να κινητοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα μέτρα» συμπεριλαμβανόμενου του στρατού. Ο Λευκός Οίκος επέμεινε χθες στο γεγονός ότι ο βρετανικός όμιλος BP είναι υπεύθυνος για την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από την καταστροφή και τη βύθιση της εξέδρας άντλησης πετρελαίου στο κόλπο του Μεξικού και απαίτησε από αυτόν την «πλέον ισχυρή αντίδραση»
«Εθνική καταστροφή» χαρακτήρισε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζάνετ Ναπολιτάνο, την πετρελαιοκηλίδα που απειλεί τις ακτές της Λουϊζιάνας, τη στιγμή που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει υποσχεθεί να κινητοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα μέτρα» συμπεριλαμβανόμενου του στρατού.

Ο Λευκός Οίκος επέμεινε χθες στο γεγονός ότι ο βρετανικός όμιλος BP είναι υπεύθυνος για την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από την καταστροφή και τη βύθιση της εξέδρας άντλησης πετρελαίου στο κόλπο του Μεξικού και απαίτησε από αυτόν την «πλέον ισχυρή αντίδραση». Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της Λουϊζιάνας, Μπόμπι Τζιντάλ, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία των ΗΠΑ, της οποίας οι ακτές απειλούνται από την πετρελαιοκηλίδα.

Η πλατφόρμα «Deep Water Horizon», ιδιοκτησία της Transocean, περιείχε 2,6 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου και εξόρυσσε 1,27 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Η πλατφόρμα κατέρρευσε στις 22 Απριλίου όταν μία φωτιά που είχε ξεσπάσει προκάλεσε έκρηξη. Έντεκα άνθρωποι αγνοούνται.