Διαμαρτύρονται οι Βενζινοπώλες στην Παρακράτηση του ΕΦΚ στο Ντίζελ

Διαμαρτύρονται οι Βενζινοπώλες στην Παρακράτηση του ΕΦΚ στο Ντίζελ
από την εφημερίδα Εξπρές
Παρ, 30 Απριλίου 2010 - 14:25
THN «παράνομη», όπως τη χαρακτηρίζει, παρακράτηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου θέρμανσης που έχουν προκαταβάλει οι βενζινοπώλες, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του Yπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλο.
THN «παράνομη», όπως τη χαρακτηρίζει, παρακράτηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου θέρμανσης που έχουν προκαταβάλει οι βενζινοπώλες, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του Yπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλο. «Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του υπουργείου να συνδέσει τις επιστροφές του προκαταβεβλημένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης από το πρόγραμμα Hφαιστος, στους δικαιούχους βενζινοπώλες που έχουν εκκρεμότητες με τις εφορίες», αναφέρει η Ομοσπονδία. «Πρόκειται για παράνομη έμμεση κατάσχεση με τη μορφή παρακράτησης ξένων χρημάτων, χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία. Είναι απαράδεκτος και ωμός εκβιασμός προς τους βενζινοπώλες η απαίτηση να κλείσουν υποχρεώσεις από άλλες αιτίες και προς άλλους οργανισμούς μέσω εκβιαστικής χρήσης του συστήματος Hφαιστος».

Η ΟΒΕ αναφέρει ακόμη ότι η πρακτική αυτή μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για μεγάλο αριθμό πρατηρίων, ενώ υπενθυμίζει ότι στους όρους της πολιτικής συμφωνίας των βενζινοπωλών με το Yπουργείο Οικονομικών για να εφαρμοστεί το σύστημα Hφαιστος, ήταν και ο μη συμψηφισμός των προκαταβεβλημένων αυτών ποσών με οποιαδήποτε οφειλή των βενζινοπωλών.