Τζίρο πλέον του 1 δισ. ευρώ προβλέπεται να έχει το 2010 ο όμιλος της Μυτιληναίος. Την εκτίμηση διατύπωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.
Τζίρο πλέον του 1 δισ. ευρώ προβλέπεται να έχει το 2010 ο όμιλος της Μυτιληναίος. Την εκτίμηση διατύπωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

Για τη χρήση 2009 η γενική συνέλευση ενέκρινε τη μη διανομή μερίσματος, που αποδόθηκε σε τρεις λόγους. Στις ανάγκες χρηματοδότησης του εν εξελίξει επενδυτικού προγράμματος του ομίλου, ύψους 12 εκατ. ευρώ, στην έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε, ύψους 8,3 εκατ. ευρώ, αλλά και στην β’ εισφορά που επίκειται, ανάλογου ποσού, καθώς και στο ότι η Μυτιληναίος Α.Ε. δεν είχε την ικανή κερδοφορία για τη διανομή μερίσματος.

Νωρίτερα, η ΓΣ της θυγατρικής Μέτκα ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,20 ευρώ για τη χρήση 2009 ενώ η διοίκηση της εισηγμένης τόνισε ότιτο ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρίας είναι στα 2,1δισ. ευρώ.
Ο κ. Μυτιληναίος έκανε εκτενή παρουσίαση των προοπτικών του ομίλου για το τρέχον έτος και πιο συγκεκριμένα.

Για τον τομέα της ενέργειας. Ανακοίνωσε ότι στο β’ εξάμηνο θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής  στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, ενώ το 2011 θα ακολουθήσει και η μονάδα της Κόρινθος Power.

Η μονάδα συμπαραγωγής, ισχύος 334 MW, στις εγκαταστάσεις της Αλουμίνιον, τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία το 2009 και ως τώρα έχει εγχύσει στο Σύστημα  1 εκατ. MWh. Για να μπορέσει να τεθεί σε εμπορική λειτουργία αναμένεται να ολοκληρωθεί και η πρόβλεψη ανάλογων μονάδων στους Κώδικες.

Για το φορτίο των 140.000 κ.μ. LNG ανέφερε ότι το πλοίο  μπήκε σήμερα στις 6 π.μ. στη Ρεβυθούσα και προβλέπεται να ξεφορτώσει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος, ενώ το υπόλοιπο εκτιμάται ότι θα έχει εκφορτωθεί ως την Κυριακή. Ο κ. Μυτιληναίος χαρακτήρισε «από τις μεγάλες επιτυχίες του ομίλου» τη συμβολή του στο άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου.

Για τις διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ για την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος που προμηθεύεται η Αλουμίνιον είπε ότι βρίσκονται σε  πολύ προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένεται η κατάληξη τους στη λογική του win win. Ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας ο όμιλος θα έχει συμβάλει στο άνοιγμα και της αγοράς ηλεκτρισμού, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε άλλες λεπτομέρειες.

Για την Endesa Hellas είπε ότι έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία συμβούλων η  πλήρης αναδιοργάνωση της εταιρίας, η οποία θα ασχοληθεί όχι μόνον με τον ηλεκτρισμό, αλλά και το φυσικό αέριο και το retail. Όλα αυτά τα ζητήματα θα εξετασθούν στο επόμενο διάστημα.