Στην πώληση εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία προσανατολίζονται οι Exxon Mobil και Royal Dutch Shell, καθώς επικεντρώνονται στον τομέα της έρευνας, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα τα οποία επικαλείται το Bloomberg. Οι δύο όμιλοι πιθανόν να ξεκινήσουν τη διαδικασία τον επόμενο μήνα, αφότου θα έχουν αποφασίσει ποια στοιχεία ενεργητικού θα πωλήσουν από τη μονάδα BEB Erdgas und Erdoel GmbH, όπως ανέφερε μια εκ των πηγών. Το τίμημα θα εξαρτηθεί από τα μέρη που θα πωληθούν
Στην πώληση εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία προσανατολίζονται οι Exxon Mobil και Royal Dutch Shell, καθώς επικεντρώνονται στον τομέα της έρευνας, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Οι δύο όμιλοι πιθανόν να ξεκινήσουν τη διαδικασία τον επόμενο μήνα, αφότου θα έχουν αποφασίσει ποια στοιχεία ενεργητικού θα πωλήσουν από τη μονάδα BEB Erdgas und Erdoel GmbH, όπως ανέφερε μια εκ των πηγών. Το τίμημα θα εξαρτηθεί από τα μέρη που θα πωληθούν. Η Shell και η Exxon κατέχουν ίσα μερίδια στην εταιρεία διαχείρισης των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στο Ανόβερο της Γερμανίας, οι οποίες έχουν χωρητικότητα περίπου δύο  δισ. κυβικών μέτρων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ενεργειακές εταιρείες σε όλο τον κόσμο προχωρούν στην πώληση πρατηρίων καυσίμων, αγωγών και διυλιστηρίων, καθώς ενισχύουν τις δαπάνες στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου προκειμένου να εκμεταλλευτούν την άνοδο των τιμών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Shell ενοποιεί δύο διυλιστήριά της στη Γερμανία για να μειώσει το κόστος και τις δαπάνες, ενώ η Exxon από την πλευρά της πούλησε τον Απρίλιο ένα μερίδιο στο νορβηγικό δίκτυο αγωγών.Ο εκπρόσωπος της Shell αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ η εκπρόσωπος της Exxon Mobil Central Europe Holding GmbH δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να κάνει κάποιο σχόλιο.