Το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, οφείλεται αποκλειστικά σε μας τους ίδιους. Επομένως, μόνον από εμάς εξαρτάται και η επιτυχής έξοδος από αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση.

Το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, οφείλεται αποκλειστικά σε μας τους ίδιους. Επομένως, μόνον από εμάς εξαρτάται και η επιτυχής έξοδος από αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση.

Γύρω μας δεν υπάρχουν μόνο λύκοι και αρκούδες για να μας φάνε. Υπάρχουν πάρα πολλοί που θέλουν να μας συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, για να σταθούμε στα πόδια μας και να προοδεύσουμε. Διότι τελικά αυτό κάνει καλό και σε αυτούς, αφού η ελληνική αγορά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη.

Δυστυχώς, όμως, η αριστερή κουλτούρα της μιζέριας, της συνωμοσίας και του φουκαρά, παρασύρει πολλούς καλοπροαίρετους. Και είναι βέβαιο ότι αν εξαπλωθεί, θα αποτελειώσει την Ελλάδα και όλους εμάς. Ο Έλληνας, μονίμως «υποψιασμένος» ότι κάποιοι απεργάζονται ληστείες εις βάρος του, σπεύδει να «ληστέψει» μόνος του τον εαυτό του. «Ληστεύει» το πνεύμα του, την ψυχή του, την καρδιά του, την αποφασιστικότητά του, την μαχητικότητά και την τόσο πολύτιμη ομαδικότητά του. Και το προϊόν της ληστείας του ίδιου του εαυτού του, το ρίχνει με περισσή αφροσύνη στις πιο δυσώδεις χωματερές. Μαζί δυστυχώς με τα ίδια του τα παιδιά!

Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι και απίστευτα σκληρά και εν πολλοίς άδικα. Αυτό, όμως, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να αρνείται τη συνεννόηση και να δυναμιτίζει προκλητικά και άφρονα την κοινωνική συνοχή.

Όπως στρώσαμε, έτσι θα κοιμηθούμε, λέει μια σοφή ρήση. Όλοι, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, δεν θέλαμε να καταλάβουμε ότι κοροϊδεύαμε τους ίδιους μας τους εαυτούς και όχι κάποιον ξένο. Όποτε ακούγαμε για μέτρα συμμόρφωσης, εξυγίανσης, αλλαγής του άθλιου κατεστημένου, να σου αποκλεισμοί δρόμων, υπουργείων, πορείες, «θύελλες» διαμαρτυριών, με αποτέλεσμα την άτακτη υποχώρηση των εκάστοτε κυβερνώντων. Τώρα πια πρέπει να διαλέξουμε: ή στρωνόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στη δουλειά ή καταρρέουμε πλήρως. Σε απάντηση του πανό «People of Europe rise», που αναρτήθηκε στην Ακρόπολη, οι Ευρωπαίοι απαντούν «People of Greece, go back to work»!

Με περισσή υποκρισία και ακόμα μεγαλύτερη θρασύτητα, κάποιοι ομιλούν για εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και για …προβοκάτσια. Έλεος πια, με το μπαγιάτικο και μουχλιασμένο κουλούρι της προβοκάτσιας, που δεν μασιέται πλέον.

Δεκαετίες τώρα βλέπουμε τους γνωστούς αγνώστους προβοκάτορες να σπάνε βιτρίνες και αυτοκίνητα, να ρίχνουν μολότωφ, να καίνε ανεξέλεγκτα. Και ανενόχλητοι να επιστρέφουν στα «στρατηγεία» τους. Στο Πολυτεχνείο, στη Νομική Σχολή, κ.λπ. Και ένα ολόκληρο σύστημα να τους προστατεύει, να υπεραμύνεται του ασύλου, να εμποδίζει την άρση της υπέρτατης αυτής ξεφτίλας.

Αυτό το αυγό του φιδιού, αυτό το απίθανο παρακράτος, το εκκόλαψαν συγκεκριμένοι ιδεολογικοί χώροι, που σταθερά κηρύσσουν το μίσος. Οι ίδιοι χώροι που σταθερά λένε ότι αυτό, το πράγματι παρακράτος, έχει άλλους προστάτες! Πρέπει να εγκαλέσουμε τη συντεταγμένη Πολιτεία για την απίστευτη ανοχή της στο παρακράτος, που έχοντας καταστρέψει την Ελλάδα, τον τουρισμό, το εμπόριο και τελικά την οικονομία μας, τώρα δολοφονεί νεαρά εργαζόμενα παιδιά! Είναι θλιβερό κάποιοι «δημοκράτες» να ισχυρίζονται ότι για όλα αυτά φταίνε οι εργαζόμενοι, διότι άσκησαν το ιερό τους δικαίωμα στην εργασία!

Ο παράφωνος όμως αυτός θίασος, με τις ντουντούκες στη διαπασών, επιστρατεύει ό,τι και όποιον μπορεί για να διαδίδει τις γελοίες θεωρίες περί εκχωρήσεως της κυριαρχίας μας. Μας πούλησε, λένε, η Goldman, θα μας αναγκάσουν να ξεπουλήσουμε τον πλούτο μας, τα απίστευτα «διαμάντια» μας (ΔΕΚΟ), τα νησιά μας κ.λπ. Χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία. Χάνουμε τους πολύτιμους πόρους μας, όπως π.χ. τα αεροδρόμια, τα λιμάνια μας, τον ΟΣΕ μας, τη ΔΕΗ μας, κ.λπ.. Όλα αυτά ήταν «πολύτιμοι πόροι», αλλά μόνο για όσους τους λεηλατούσαν απίστευτα όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Έλληνας, που μέχρι σήμερα είχε την «κυριαρχία» του ΟΣΕ, πλήρωσε ήδη 10 δις ευρώ για να μην έχει τίποτα. Πολλαπλάσια των 10 δις ευρώ, οι «κυρίαρχοι» Έλληνες κατασπατάλησαν και λεηλάτησαν στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, σε κάθε «πολύτιμο πόρο» του Δημοσίου. Γι’ αυτό και φτάσαμε ως εδώ.

Ο κ. Τσίπρας στη Βουλή μας είπε ότι φταίει η Ολυμπιάδα (που στοίχισε 8,95 δις ευρώ), για την χρεωκοπία μας. Τουλάχιστον από την Ολυμπιάδα κάτι πήραμε. Κουβέντα όμως δεν είπε για τα 10 δις ευρώ του ΟΣΕ. Την απάντηση έδωσε ωστόσο κατ’ ιδίαν (διότι δημόσια δεν τολμούν) κορυφαίο στέλεχος της Αριστεράς: «Το μεγαλύτερο πολιτικό μας λάθος είναι ότι αντισταθήκαμε στις ιδιωτικοποιήσεις. Έτσι, στρώναμε το χαλί για να επωφεληθούν τα κόμματα εξουσίας και οι κρατικοδίαιτοι προμηθευτές του Δημοσίου. Αλλά και πολλοί άλλοι που “κουτσοβολεύτηκαν” με την ασυδοσία και το κλεμμένο και δανεικό χρήμα, που σκέπαζε τα προβλήματα».

Ας σοβαρευτούμε. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Δεν είναι δυνατόν η πατρίδα μας να καταρρέει και εμείς …να αρμενίζουμε!

(από την εφημερίδα "Εστία", 12/5/2010)