Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Ιγκόρ Σέτσιν, δήλωσε χθες πως η κυβέρνηση θα υποβάλει τις προτάσεις της για τη φορολογία στο πετρέλαιο μέχρι τα τέλη του έτους. Οι πετρελαϊκοί όμιλοι και ιδίως η Rosneft αγωνίζονται για μια δραστική μείωση προκειμένου να διαφυλάξουν τα περιθώριά τους, αλλά μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών της χώρας παραμένει ανένδοτο.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Ιγκόρ Σέτσιν, δήλωσε χθες πως η κυβέρνηση θα υποβάλει τις προτάσεις της για τη φορολογία στο πετρέλαιο μέχρι τα τέλη του έτους. Οι πετρελαϊκοί όμιλοι και ιδίως η Rosneft αγωνίζονται για μια δραστική μείωση προκειμένου να διαφυλάξουν τα περιθώριά τους, αλλά μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών της χώρας παραμένει ανένδοτο. Πολλά θα εξαρτηθούν πάντως από τη στάση του ίδιου του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Σέτσιν αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο πώλησης μεριδίου της Rosneft, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από «τις συνθήκες στην αγορά», όπως δήλωσε, υπονοώντας ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση πλέον. Το κράτος ελπίζει να εισπράξει 19,6 δις δολάρια από την κίνηση αυτή και να διατηρήσει κυριαρχικό μερίδιο στην εταιρεία.

Πέρα από το ζήτημα της Rosneft πάντως, το φάντασμα της Yukos εξακολουθεί να ταλαιπωρεί το Κρεμλίνο, αφού ο πρώην μεγιστάνας, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι προχώρησε τις τελευταίες ημέρες σε απεργία πείνας.