Προθεσμία 24 ωρών έχουν δώσει οι αμερικανικές αρχές στην ΒΡ προκειμένου να αλλάξει τα προϊόντα που χρησιμοποιεί στον Κόλπο του Μεξικού για τον καθαρισμό του πετρελαίου με άλλα λιγότερο τοξικά, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ΒΡ έχει στη διάθεσή της 72 ώρες για να χρησιμοποιήσει ένα νέο προϊόν καθαρισμού στα ανοικτά της Λουϊζιάνα, όπου εξερράγη η πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου
Προθεσμία 24 ωρών έχουν δώσει οι αμερικανικές αρχές στην ΒΡ προκειμένου να αλλάξει τα προϊόντα που χρησιμοποιεί στον Κόλπο του Μεξικού για τον καθαρισμό του πετρελαίου με άλλα λιγότερο τοξικά, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ΒΡ έχει στη διάθεσή της 72 ώρες για να χρησιμοποιήσει ένα νέο προϊόν καθαρισμού στα ανοικτά της Λουϊζιάνα, όπου εξερράγη η πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου.

«Τα διαλυτικά προϊόντα δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί σε τέτοιες ποσότητες», δήλωσε στην Washington Post αξιωματούχος της διοίκησης των ΗΠΑ, λίγες ημέρες αφότου η Ουάσιγκτον επέτρεψε στην πετρελαϊκή εταιρεία να χρησιμοποιήσει τα χημικά προϊόντα Corexit 9500A και 9527A.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της ακτοφυλακής Έντουιν Στάντον ανέφερε ότι δεν αποκλείει την περίπτωση να προκληθεί πυρκαγιά στα έλη της Λουϊζιάνα προκειμένου να καθαριστούν από το πετρέλαιο, υπογραμμίζοντας όμως ότι κάτι τέτοιο αποτελεί «ύστατη λύση».

«Το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν, είναι μια αποδεκτή τακτική για τον καθαρισμό του πετρελαίου. Μπορούμε όμως να το κάνουμε μόνο μία φορά, οπότε θα πρέπει να υπάρχει πολύ αργό πετρέλαιο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ακτοφυλακής, η βλάστηση των ελών θα αποκατασταθεί αμέσως.