Απειλεί ότι θα διακόψει την παροχή καυσίμων στην ΕΘΕΛ η εταιρεία πετρελαιοειδών που προμηθεύει τα μπλε λεωφορεία με καύσιμα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών που αγγίζουν τα 8,220 εκατ. ευρώ. Από το συνολικό ποσό, τα 3,764 εκατ. ευρώ αφορούν τιμολόγια Φεβρουαρίου (ληξιπρόθεσμη οφειλή από τις 31/3/10) ενώ τα 4,455 εκατ. ευρώ αφορούν τιμολόγια Μαρτίου (οφειλές από 30/4/10).

Απειλεί ότι θα διακόψει την παροχή καυσίμων στην ΕΘΕΛ η εταιρεία πετρελαιοειδών που προμηθεύει τα μπλε λεωφορεία με καύσιμα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών που αγγίζουν τα 8,220 εκατ. ευρώ. Από το συνολικό ποσό, τα 3,764 εκατ. ευρώ αφορούν τιμολόγια Φεβρουαρίου (ληξιπρόθεσμη οφειλή από τις 31/3/10) ενώ τα 4,455 εκατ. ευρώ αφορούν τιμολόγια Μαρτίου (οφειλές από 30/4/10). Παράλληλα η ΕΘΕΛ διατηρεί μη ληξιπρόθεσμη οφειλή προς την εταιρεία πετρελαιοειδών, η οποία ανέρχεται σε 4,307 εκατ. ευρώ και αφορά τιμολόγια Απριλίου. Από τον Μάρτιο έως και σήμερα η συνολική οφειλή του οργανισμού προς την εταιρεία πετρελαιοειδών ανέρχεται στα 12,527 εκατ. ευρώ (χωρίς τους τόκους των ληξιπρόθεσμων οφειλών).

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, είχε λάβει στις 30 Απριλίου προφορική διαβεβαίωση ότι θα της καταβληθεί από την ΕΘΕΛ το ποσό των 3,764 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως μέχρι τις 3 Μαΐου δεν είχε καταβληθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΘΕΛ έχει καταβάλει 1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία. Το υπόλοιπο ποσό αναμένεται, σύμφωνα με στελέχη της ΕΘΕΛ, να καταβληθεί σε δόσεις. Κύκλοι της ΕΘΕΛ υποστηρίζουν ότι δεν έχουν προκύψει προβλήματα με την τροφοδοσία των καυσίμων των λεωφορείων, ωστόσο η εταιρεία πετρελαιοειδών έχει ήδη προβεί σε έγγραφη προειδοποίηση για διακοπή παροχής καυσίμων. Με επιστολή της στις αρχές Μαΐου δηλώνει ότι «θα βρεθούμε στη δύσκολη θέση να μη δυνάμεθα να συνεχίσουμε τον εφοδιασμό της ΕΘΕΛ με καύσιμα, λόγω της δύσκολης οικονομικής ρευστότητας στην οποία περιήλθε η εταιρεία μας από τη μη καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών». Σύμφωνα με τον κ. Απ. Ραυτόπουλο, πρόεδρο των τεχνικών της ΕΘΕΛ, «το υπουργείο μάς ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν χρήματα, κάθε μήνα περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή την καταβολή των χρημάτων ακόμη και για τη μισθοδοσία μας».

(από την εφημερίδα "Καθημερινή", 2/6/2010)