Ακόμα και Έκρηξη Ατομικής Βόμβας Προτείνουν για τη Διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού

Ακόμα και Έκρηξη Ατομικής Βόμβας Προτείνουν για τη Διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού
energia.gr
Πεμ, 3 Ιουνίου 2010 - 17:48
Μια από τις πιο ριζοσπαστικές λύσεις που έχει προταθεί για το σφράγισμα της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού είναι η έκρηξη ατομικής βόμβας, η οποία θα δώσει την τελική λύση, αν όλες οι προσπάθειες αποτύχουν. Προτού όμως μιλήσετε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, διευκρινίζουμε ότι η Σοβιετική Ένωση το έχει πράξει αυτό στο παρελθόν με επιτυχία.

Μια από τις πιο ριζοσπαστικές λύσεις που έχει προταθεί για το σφράγισμα της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού είναι η έκρηξη ατομικής βόμβας, η οποία θα δώσει την τελική λύση, αν όλες οι προσπάθειες αποτύχουν. Προτού όμως μιλήσετε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, διευκρινίζουμε ότι η Σοβιετική Ένωση το έχει πράξει αυτό στο παρελθόν με επιτυχία, καθώς η θερμότητα που εκλύεται λιώνει το πέτρωμα γύρω από την εξόρυξη και κλείνει το φρεάτιο.

Αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ, ακόμα και ορισμένα στελέχη της ενεργειακής βιομηχανίας δηλώνουν ότι το σκέφτονται σοβαρά. Το υπουργείο Ενέργειας όμως έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτό κατηγορηματικά και να το χαρακτηρίσει «τρελό». Η χρήση ατομικού όπλου θα επέφερε πρόσθετη περιβαλλοντική καταστροφή και θα έστελνε και το λάθος μήνυμα, τη στιγμή που ο πρόεδρος Ομπάμα παλεύει να μειώσει τα πυρηνικά οπλοστάσια ανά τον κόσμο.