Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να διαβεβαιώσει χθες τους Αμερικανούς ότι η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού θα τεθεί υπό έλεγχο, αν και προειδοποίησε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας θα είναι «ουσιαστικές και θα έχουν συνέχεια». «Θα την θέσουμε υπό έλεγχο», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε με αξιωματούχους της κυβέρνησης στον Λευκό Οίκο
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να διαβεβαιώσει χθες τους Αμερικανούς ότι η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού θα τεθεί υπό έλεγχο, αν και προειδοποίησε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας θα είναι «ουσιαστικές και θα έχουν συνέχεια».

«Θα την θέσουμε υπό έλεγχο», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε με αξιωματούχους της κυβέρνησης στον Λευκό Οίκο.

«Μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο και μπορεί να χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια... Αλλά για ένα πράγμα είμαι απολύτως βέβαιος, όπως και πριν, εμείς θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση.»Ο Ομπάμα έχει δεχτεί έντονη κριτική ότι δεν έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας. Την Παρασκευή ταξίδεψε στη Λουϊζιάνα για να συναντηθεί με τοπικούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την καταστροφή.

«Οι οικονομικές επιπτώσεις αυτής της καταστροφής θα είναι ουσιαστικές και θα διαρκέσουν», δήλωσε χθες. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση πιέζει την ΒΡ να είναι έτοιμη για έναν τυφώνα και να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειές της για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας δεν θα διαταραχθούν.