Η ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία Shimizu πρότεινε πρόσφατα σχέδιο για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας σε μια απίστευτη κλίμακα. Προβλέπει την εγκατάσταση μιας ζώνης ηλιακών θερμικών γύρω από τη Σελήνη, μήκους 11.000 χιλιομέτρων, τα οποία θα παράγουν ενέργεια και θα την αποστέλλουν στη Γη μέσω μικροκυμάτων και λέιζερ.
Η ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία Shimizu πρότεινε πρόσφατα σχέδιο για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας σε μια απίστευτη κλίμακα. Προβλέπει την εγκατάσταση μιας ζώνης ηλιακών θερμικών γύρω από τη Σελήνη, μήκους 11.000 χιλιομέτρων, τα οποία θα παράγουν ενέργεια και θα την αποστέλλουν στη Γη μέσω μικροκυμάτων και λέιζερ. 
Το Σεληνιακό Δακτυλίδι, όπως ονομάζεται θα μπορούσε θεωρητικά να καλύψει τις ανάγκες όλης της ανθρωπότητας.Ο χειρισμός του συστήματος θα γινόταν με ασύρματα μέσα από τη Γη και τα ρομπότ θα αναλάμβαναν τις εργασίες κατασκευής στο διάστημα, προτού εγκαταστήσουν τις συστοιχίες στο έδαφος του φεγγαριού. Καθώς το εν λόγω σχέδιο θα απαιτούσε τεράστια ποσότητα υλικών, η Shimizu προτείνει και τη χρήση πρώτων υλών από την ίδια τη Σελήνη.
Το πλάτος της ζώνης θα ήταν μερικά χιλιόμετρα, με προοπτική αναβάθμισης στα 400χμ. Από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά είναι ότι κεραίες ακτίνας 20 χιλιομέτρων θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά της ενέργειας προς τη Γη. Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η απουσία ατμόσφαιρας, κάτι που οδηγεί σε αυξημένη και αμείωτη παραγωγή ηλεκτρισμού.