Συνομιλίες με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει αυτό το Σαββατοκύριακο ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αναφορικά με το ζήτημα της μόλυνσης του Κόλπου του Μεξικού. Η κριτική του Ομπάμα έναντι της ΒΡ έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό και ανησυχίες στη Βρετανία
Συνομιλίες με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει αυτό το Σαββατοκύριακο ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αναφορικά με το ζήτημα της μόλυνσης του Κόλπου του Μεξικού. Η κριτική του Ομπάμα έναντι της ΒΡ έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό και ανησυχίες στη Βρετανία.

«Αντιλαμβάνομαι τα αισθήματα επιθετικότητας της αμερικανικής κυβέρνησης γιατί είναι μια μεγάλη καταστροφή του περιβάλλοντος. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι θα γίνει παν το δυνατόν για την αποκατάσταση της ζημιάς. Και βεβαίως γι’ αυτό θα συζητήσω με τον αμερικανό πρόεδρο», δήλωσε ο κ. Κάμερον.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι ο βρετανός πρωθυπουργός που τώρα βρίσκεται στο Αφγανιστάν, με κάθε τρόπο θα έχει διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο Ομπάμα τηλεφωνικώς και για διάφορα άλλα θέματα.Τις τελευταίες ημέρες ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να αποδοθούν οι ευθύνες στους αρμόδιους για την πετρελαιοκηλίδα.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές φοβούνται μήπως η ΒΡ σταματήσει τη διανομή μερισμάτων στους μετόχους της, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες της αμερικανικής κυβέρνησης, πράγμα που θα βλάψει πολλούς συνταξιούχους και μικροεπενδυτές. Οι φόβοι αυτοί οδήγησαν στην πτώση, κατά 16%, της μετοχής της τόσο στην Γουόλ Στριτ όσο και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.