Βρετανία: Η BP Έχει τους Οικονομικούς Πόρους για να Καθαρίσει την Πετρελαιοκηλίδα

Βρετανία: Η BP Έχει τους Οικονομικούς Πόρους για να Καθαρίσει την Πετρελαιοκηλίδα
energia.gr
Τρι, 15 Ιουνίου 2010 - 08:32
Η BP είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις από τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, διαβεβαίωσε χθες ο βρετανός υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κρις Χιούν. «Η BP παραμένει μια ισχυρή εταιρεία. Αν και η τιμή της μετοχής της έχει μειωθεί κατά πολύ από τον Απρίλιο, η εταιρεία έχει τους οικονομικούς πόρους για να αποκαταστήσει τη ζημιά», τόνισε ο Χιούν, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο
Η BP είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις από τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, διαβεβαίωσε χθες ο βρετανός υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κρις Χιούν.

«Η BP παραμένει μια ισχυρή εταιρεία. Αν και η τιμή της μετοχής της έχει μειωθεί κατά πολύ από τον Απρίλιο, η εταιρεία έχει τους οικονομικούς πόρους για να αποκαταστήσει τη ζημιά», τόνισε ο Χιούν, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Έχει εξαιρετικά ισχυρές ταμειακές ροές και θα συνεχίσει να είναι ένας σημαντικός εργοδότης και ζωτικής σημασίας επενδυτής και εδώ και στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.Σύμφωνα με τον Χιούν, οποιαδήποτε απόφαση για την αναστολή της καταβολής μερίσματος της ΒΡ είναι ζήτημα που αφορά την εταιρεία.

Αμερικανοί πολιτικοί έχουν ζητήσει από τον βρετανικό κολοσσό να αναστείλει την καταβολή μερισμάτων έως ότου καλυφθούν οι απαιτήσεις που προέκυψαν από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα. «Αυτό είναι αποκλειστικά ένα θέμα για τους διευθυντές της BP», τόνισε ο Χιούν.