Σε διαπραγματεύσεις με την Πολιτεία της Φλόριδας στις ΗΠΑ, για να αναλάβει τις εργασίες απορρύπανσης του Κόλπου του Μεξικού από τη γιγάντια πετρελαιοκηλίδα, που προκάλεσε το ατύχημα που έγινε σε off shore πετρελαιοπηγή της BP βρίσκεται η ελληνική εταιρεία «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος».
Σε διαπραγματεύσεις με την Πολιτεία της Φλόριδας στις ΗΠΑ, για να αναλάβει τις εργασίες απορρύπανσης του Κόλπου του Μεξικού από τη γιγάντια πετρελαιοκηλίδα, που προκάλεσε το ατύχημα που έγινε σε off shore πετρελαιοπηγή της BP βρίσκεται η ελληνική εταιρεία «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται σε καλό σημείο και δεν αποκλείεται η συμφωνία να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Σε περίπτωση που η συμφωνία κλείσει, η ΤΠΠ θα χρειαστεί ένα στόλο από 10 με 12 δεξαμενόπλοια περισυλλογής πετρελαίου, ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι η ΤΠΠ διαθέτει το αντιρρυπαντικό δεξαμενόπλοιο «Aktea OSRV», το οποίο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ρυπάνσεις πετρελαιοειδών μεγάλης κλίμακας. Το πλοίο με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τις αυξημένες δυνατότητες βραβεύτηκε το Δεκέμβριο 2009 ως «Πλοίο της Χρονιάς» στον εγνωσμένου κύρους διαγωνισμό «Greek Shipping Awards» που διοργανώνει το Lloyds List. Πρόσφατα, η εταιρεία και ύστερα από έναν αριθμό επιτυχημένων περιβαλλοντικών έργων, κέρδισε το διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό που της εξασφάλισε συμβόλαιο με την Ανώτατη Επιτροπή Αρωγής (HRC) για την παροχή υπηρεσιών απορρύπανσης της λιβανικής ακτογραμμής.

Ταμείο με 20 δισ. δολ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε ότι η BP συμφώνησε στη δημιουργία ενός ταμείου με κεφάλαιο 20 δισ. δολαρίων, μέσω του οποίου θα καλυφθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με στελέχη της πετρελαϊκής εταιρείας, ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι το ποσό των 20 δισ. δολαρίων δεν θεωρείται πλαφόν ως προς τις υποχρεώσεις της εταιρείας.
(από την εφημερίδα "Ναυτεμπορική', 18/6/20100