ΔANEIA συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για τη χρηματοδότηση ενεργειακών έργων και θα συνεχίσει παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην ίδια κατεύθυνση. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Vestas Hellas και ο γενικός διευθυντής της Γιάννος Μιχόπουλος
ΔANEIA συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για τη χρηματοδότηση ενεργειακών έργων και θα συνεχίσει παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην ίδια κατεύθυνση. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Vestas Hellas και ο γενικός διευθυντής της Γιάννος Μιχόπουλος, για τη χρηματοδότηση έργων αιολικής ενέργειας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου.
Oπως τόνισε ο κ. Τουρκολιάς οι αλλαγές που έγιναν στο θεσμικό πλαίσιο θα βοηθήσουν στην ταχύτητα υλοποίησης των έργων και πρόσθεσε: «Το 2020 θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους. Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις και τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος. Εμείς θα είμαστε εκεί».Το έντονο ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD) για επενδύσεις και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων που θέλουν να εμπλουτίσουν το μίγμα της ενεργειακής τους παραγωγής με αιολική ενέργεια εξέφρασε ο κ. Harry Boyd - Carpenter.
 Η κ. Φωτεινή Κουτζούκου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) που ήδη έχει αναμιχθεί σημαντικά σε έργα αιολικής ενέργειας τόνισε ότι η ΕΙΒ ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρώτο αιολικό πάρκο της Κύπρου στους Ορείτες της Πάφου, την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει η Vestas Hellas ανοίγοντας τον δρόμο για την αιολική ενέργεια στη Μεγαλόνησο.
Η κ. Anna Marie Owieεκπροσωπώντας τον δανέζικο οργανισμό Eksport Kredit Fonden (EKF) εξήγησε το πώς μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τις τράπεζες προκειμένου να διευκολύνουν τους επενδυτές στη χρηματοδότηση των έργων αιολικής ενέργειας, ιδιαίτερα όταν στην επένδυση συμμετέχει εταιρία από τη Δανία, όπως η Vestas.
(από την εφημερίδα "Εξπρές")