Συμφωνία για την ενσωμάτωση της GDFSuez στο έργο NordStream υπεγράφη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, Nicolas Sarkozy, στην Αγ. Πετρούπολη. Η συμφωνία συνυπεγράφη από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΟΑΟ Gazprom, Alexey Miller, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της GDF Suez, Gérard Mestrallet, τον Πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της E.ON RuhrgasAG, Dr. Bernhard Roytersberg, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Wintershall Holding GmbH, Dr. Rainer Seele, τον Πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Gasunie, Marcel Kramer και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nord StreamAG, MatthiasWarnig
Συμφωνία για την ενσωμάτωση της GDFSuez στο έργο NordStream υπεγράφη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, Nicolas Sarkozy, στην Αγ. Πετρούπολη. Η συμφωνία συνυπεγράφη από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΟΑΟ Gazprom, Alexey Miller, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της GDF Suez, Gérard Mestrallet, τον Πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της E.ON RuhrgasAG, Dr. Bernhard Roytersberg, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Wintershall Holding GmbH, Dr. Rainer Seele, τον Πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Gasunie, Marcel Kramer και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nord StreamAG, MatthiasWarnig.

Αυτή η συμφωνία αποτελεί το πέμπτο συμπληρωματικό παράρτημα της Τελικής συμφωνίας της Nord StreamAG και ρυθμίζει τις συνθήκες εισόδου της GDFSuezστην εταιρεία Nord Stream σαν πέμπτο μέτοχο.

Μετά το πέρας αυτής της συναλλαγής, και κατόπιν της πώλησης του 4.5% των μετοχών στην εταιρεία από Γερμανούς μετόχους, η GDF Suez θα λάβει μερίδιο, ίσο με το 9% του κεφαλαίου της NordStreamAG.