Τις διάφορες πτυχές της σχέσης πετρελαίου και οικονομίας φιλοδοξεί να αναδείξει η Ημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2010 στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ίδρυματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), με τίτλο «Πετρέλαιο και Οικονομία 2010». Στην Ημερίδα αυτή του ΙΕΝΕ πρόκειται να συμμετάσχουν γνωστοί παράγοντες της αγοράς, αναλυτές, ακαδημαϊκοί, στελέχη επιχειρήσεων αλλά και εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων οι οποίοι μέσα από εισηγήσεις και συμμετοχή σε συζητήσεις panel θα προσπαθήσουν να φωτίσουν όλες τις πτυχές του κρίσιμου για την οικονομία ρόλου του πετρελαίου
Τις διάφορες πτυχές της σχέσης πετρελαίου και οικονομίας φιλοδοξεί να αναδείξει η Ημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2010 στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ίδρυματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), με τίτλο «Πετρέλαιο και Οικονομία 2010». Στην Ημερίδα αυτή του ΙΕΝΕ πρόκειται να συμμετάσχουν γνωστοί παράγοντες της αγοράς, αναλυτές, ακαδημαϊκοί, στελέχη επιχειρήσεων αλλά και εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων οι οποίοι μέσα από εισηγήσεις και συμμετοχή σε συζητήσεις panel θα προσπαθήσουν να φωτίσουν όλες τις πτυχές του κρίσιμου για την οικονομία ρόλου του πετρελαίου. 

Το πρώτο θέμα που θα απασχολήσει την πολύ επίκαιρη αυτή εκδήλωση του ΙΕΝΕ θα είναι οι επιπτώσεις των συνθηκών που επικρατούν σήμερα στην διεθνή αγορά πετρελαίου και η επιρροή τους στην ελληνική οικονομία. Στην πρώτη αυτή Συνεδρία, την οποία θα συντονίσει ο Δρ. Ντίνος Νικολάου, Γεωλόγος Πετρελαίου και Μέλος του Δ.Σ. του ΙΕΝΕ, θα υπάρξει εισαγωγική ομιλία του Υφυπουργού ΥΠΕΚΑ, κ. Γιάννη Μανιάτη, ενώ, στη συνέχεια, ο κ. Κωστής Σταμπολής, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής, ΙΕΝΕ θα αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις στην διεθνή αγορά πετρελαίου. Ο κ. Διονύσης Χιόνης, Καθηγητής, Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, θα αναφερθεί ακολούθως στις επιπτώσεις των υψηλών τιμών στην οικονομία, ενώ εκπρόσωποι εταιρειών θα εξετάσουν τον ρόλο του φυσικού αερίου ως υποκατάστατου του πετρελαίου.

Η διύλιση, αποθήκευση και εμπορία του πετρελαίου, αλλά  και η ασφάλεια εφοδιασμού θα απασχολήσουν την επόμενη Συνεδρία, με την συμμετοχή της κας Νατάσσας Κασαπάκη, Διευθύντριας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΜΟΤΟΡΟΪΛ, αλλά και εκπροσώπου των ΕΛΠΕ, ενώ ο κ. Αργύρης Φαββατάς,Μηχ/γος Ηλ/γος, Δ/ντής Εργοστασίου, Agroinvest  AEBE, θα αναφερθεί στην Αγορά Υγρών Βιοκαυσίμων. 

Τέλος, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα και ενδελεχή συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας, με θέμα: «Ομαλή Λειτουργία Εγχώριας Αγοράς & Ανταγωνισμός» θα εξεταστούν μία σειρά από καίρια ζητήματα του κλάδου των πετρελαιοειδών, με επιπτώσεις στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο πάνελ θα είναι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κούτλας, Διευθύνων Σύμβουλος, Κ- Oil A.E. & Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Πετρελαιοειδών (ENEEΠ), Πέτρος Μουτόπουλος, Οικονομικός Διευθυντής της Silk Oil Α.Ε., Ευάγγελος Κώτσος, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της  Πανελλήνιας Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Δημήτρης Μακρυβέλλιος, τ. Πρόεδρος της Ο.Β.Ε., ενώ αναμένεται να λάβουν μέρος και εκπρόσωποι του ΙΝΚΑ και της ΕΚΠΟΙΖΩ. 

Την δεύτερη Συνεδρία και τη συζήτηση της Στρογγυλής Τράπεζας θα συντονίσει ο κ. Θωμάς Λαμνίδης, δικηγόρος, εταίρος της KLC Law  Firm & Μέλος Δ.Ε. ΙΕΝΕ.

Η Ημερίδα θα διαρκέσει από τις 9:00 πμ. έως τις 14:30 μμ. και η συμμετοχή σε αυτήν για τα μέλη του ΙΕΝΕ είναι εντελώς δωρεάν. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση του Δελτίου Συμμετοχής και η αποστολή του το αργότερο έως την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 (μέσω fax ή e-mail) στα γραφεία του Ινστιτούτου.

Πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό banner της εκδήλωσης στο www.iene.gr