Υπ. Εσωτερικών ΗΠΑ: Μορατόριουμ Γεωτρήσεων σε Μεγάλο Θαλάσσιο Βάθος Μέχρι να Αποκατασταθούν Ασφαλείς Συνθήκες

Υπ. Εσωτερικών ΗΠΑ: Μορατόριουμ Γεωτρήσεων σε Μεγάλο Θαλάσσιο Βάθος Μέχρι να Αποκατασταθούν Ασφαλείς Συνθήκες
Πεμ, 24 Ιουνίου 2010 - 20:06
Την πρόθεση επιβολής μορατόριουμ στις γεωτρήσεις μεγάλου θαλάσσιου βάθους ανακοίνωσε σε μέλη της Γερουσίας ο Υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ken Salazar μέχρι να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα ασφαλείας που προέκυψαν από τη διαρροή μετά το δυστύχημα στην πλατφόρμα της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού
Την πρόθεση επιβολής μορατόριουμ στις γεωτρήσεις μεγάλου θαλάσσιου βάθους ανακοίνωσε σε μέλη της Γερουσίας ο Υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ken Salazar μέχρι να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα ασφαλείας που προέκυψαν από τη διαρροή μετά το δυστύχημα στην πλατφόρμα της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε το μορατόριουμ μέχρι να πετύχουμε ένα επίπεδο ασφαλείας στον Αμερικανικό λαό στο οποίο να μπορεί, στην πραγματικότητα να συνεχιστούν οι γεωτρήσεις», είπε oSalazarενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Γερουσίας, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση επεξεργάζεται τον τρόπο υλοποίησης.

Την Πέμπτη, ο δικαστής Martin Feldman στην Νέα Ορλεάνη εξέδωσε απόφαση που εμποδίζει την κυβέρνηση από την απαγόρευση των εξορύξεων αυτών.  Την Τετάρτη το βράδυ η κυβέρνηση είχε ζητήσει την προσωρινή μη έκδοση της απόφασης. Ενώ αναμένεται η δικαστική διαδικασία να διαρκέσει ημέρες ή εβδομάδες, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να προωθήσει μία αναθεωρημένη μορφή του μορατόριουμ.