Την καταβολή μερίσματος ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή (0,9 ευρώ καθαρό μετά την παρακράτηση του φόρου) αποφάσισε χθες η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.Δικαιούχοι είσπραξης του μερίσματος θα είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) στις 5 Ιουλίου 2010.

Την καταβολή μερίσματος ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή (0,9 ευρώ καθαρό μετά την παρακράτηση του φόρου) αποφάσισε χθες η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.

Δικαιούχοι είσπραξης του μερίσματος θα είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) στις 5 Ιουλίου 2010. Από την 1η Ιουλίου 2010 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα απολήψεως επί των κερδών της χρήσεως 2009.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι επενδύσεις της επιχείρησης εφέτος θα κυμανθούν στο 1,4 - 1,5 δισ. ευρώ, ενώ στα 2 δισ. ευρώ θα φτάσουν οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ως το 2015. Για τα τιμολόγια ανέφερε ότι ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση εξορθολογισμού τους, όπως προβλέπει και το μνημόνιο με το ΔΝΤ και ότι οι αυξήσεις στους λογαριασμούς που έχουν γίνει από την αρχή του χρόνου σχετίζονται με αυξήσεις φόρων και τελών που αποδίδονται στους αντίστοιχους φορείς και δεν έχουν καμία αυξητική επίδραση στα κέρδη της ΔΕΗ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε ότι το συνδικάτο θα προχωρήσει σε απεργία διαρκείας αν αποφασιστεί περαιτέρω μετοχοποίηση της επιχείρησης ή πώληση περιουσιακών στοιχείων. Υποστήριξε ακόμη ότι αν το κράτος σταματήσει να καλύπτει τη διαφορά μεταξύ εσόδων και δαπανών του ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ, τότε η υποχρέωση αυτή επανέρχεται στην επιχείρηση όπως ίσχυε πριν το 2001. Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ συνεδριάζει σήμερα για να εκτιμήσει τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη και να καθορίσει την περαιτέρω στάση του αναφορικά με το ασφαλιστικό.

(από την εφημερίδα "Καθημερινή", 30/6/2010)