Σοβαρές ζημιές σε πετρελαιαγωγό στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, ο οποίος μεταφέρει πετρέλαιο από το Ιράκ προς το τουρκικό λιμάνι Σεϊχάν στη Μεσόγειο, προκάλεσε έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή», η έκρηξη προκλήθηκε στο σημείο του πετρελαιαγωγού που βρίσκεται κοντά στην πόλη Μιντιάτ στην επαρχία Μαρτίν
Σοβαρές ζημιές σε πετρελαιαγωγό στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, ο οποίος μεταφέρει πετρέλαιο από το Ιράκ προς το τουρκικό λιμάνι Σεϊχάν στη Μεσόγειο, προκάλεσε έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή», η έκρηξη προκλήθηκε στο σημείο του πετρελαιαγωγού που βρίσκεται κοντά στην πόλη Μιντιάτ στην επαρχία Μαρτίν.

Ο αγωγός που πρωτολειτούργησε το 1976, με μήκος 970 χιλιομέτρων και με δυνατότητες μεταφοράς 167 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα ξεκινά από το Κιρκούκ και καταλήγει στο λιμάνι Σεϊχάν, όπου το προϊόν φορτώνεται σε πετρελαιοφόρα με κατεύθυνση τη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) έχουν προκαλέσει τα τελευταία χρόνια πολλές και σοβαρές ζημιές στον πετρελαιαγωγό Κιρκούκ-Σεϊχάν.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ", 05/07/2010)