Η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και η μόλυνση που έχει προκληθεί έχουν κοστίσει στην πετρελαϊκή εταιρεία BP, συνολικά έως τώρα, άνω των 3,1 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία. Το ποσό αυτό αφορά το κόστος περιορισμού της διαρροής και του καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας μέχρι τώρα. Ήδη, η BP έχει καταβάλει 147 εκ. δολάρια σε αποζημιώσεις προς ορισμένους από όσους έχουν πληγεί από τη διαρροή

Η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και η μόλυνση που έχει προκληθεί έχουν κοστίσει στην πετρελαϊκή εταιρεία BP, συνολικά έως τώρα, άνω των 3,1 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Το ποσό αυτό αφορά το κόστος περιορισμού της διαρροής και του καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας μέχρι τώρα. Ήδη, η BP έχει καταβάλει 147 εκ. δολάρια σε αποζημιώσεις προς ορισμένους από όσους έχουν πληγεί από τη διαρροή.

Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε ότι το συνολικό κόστος για την αντιμετώπιση της κατάστασης θα είναι αρκετά υψηλότερο.

Αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη διαρροή, εργάζονται συνολικά 44.500 άνθρωποι, ενώ 5.000 από αυτούς προσλήφθηκαν από την περασμένη εβδομάδα.

Οι προσπάθειες συλλογής του πετρελαίου από την επιφάνεια της θάλασσας εμποδίζονται από τις καιρικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί προσωρινά λόγω του τυφώνα Άλεξ, που περνά αυτές τις μέρες από την περιοχή.

(από www.kathimerini.gr, 05/07/2010)