Ένας από τους κύριους προμηθευτές καυσίμων του αμερικανικού στρατού παραμένει η BP, παρά την τεράστια οικολογική καταστροφή που έχει δημιουργήσει με την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Washington Post. Το Πεντάγωνο και η ΒΡ έχουν συμβόλαιο ύψους 980 εκατ. δολαρίων για το τρέχον οικονομικό έτος, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας
Ένας από τους κύριους προμηθευτές καυσίμων του αμερικανικού στρατού παραμένει η BP, παρά την τεράστια οικολογική καταστροφή που έχει δημιουργήσει με την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Washington Post.

Το Πεντάγωνο και η ΒΡ έχουν συμβόλαιο ύψους 980 εκατ. δολαρίων για το τρέχον οικονομικό έτος, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ρόμπερτ Ουάιν ανέφερε στην εφημερίδα ότι υπάρχει ένα «μεγάλο συμβόλαιο» που έχει υπογραφεί με το Πεντάγωνο πριν από τις 22 Απριλίου οπότε και ξεκίνησε το τεράστιο πρόβλημα με την καταστροφή της πλατφόρμας και την συνεχή ρύπανση του Κόλπου του Μεξικού.

Οι αμερικανοί βουλευτές προσανατολίζονται να απαγορεύσουν την υπογραφή κάθε συμβολαίου με τη βρετανική εταιρεία όσον αφορά τις εξορύξεις πετρελαίου ή αερίου, διατηρώντας ωστόσο τη σχέση της προμήθειας καυσίμου στον αμερικανικό στρατό.