Στις 30 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η απόσχιση του κλάδου ράβδων και σωλήνων ορειχάλκου της Χαλκόρ προς τη θυγατρική της Fitco. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία προχωρά με τη σύναψη ομολογιακού δανείου 110 εκατ. ευρώ, κεφάλαια τα οποία θα καλυφθούν στο σύνολό τους από τράπεζες.

Στις 30 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η απόσχιση του κλάδου ράβδων και σωλήνων ορειχάλκου της Χαλκόρ προς τη θυγατρική της Fitco. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία προχωρά με τη σύναψη ομολογιακού δανείου 110 εκατ. ευρώ, κεφάλαια τα οποία θα καλυφθούν στο σύνολό τους από τράπεζες. Η θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο, παρά τις αρνητικές συνθήκες που επικρατούν και το α΄ εξάμηνο του 2010 στην ευρωπαϊκή αγορά εμπορευμάτων, έχει καταφέρει να διατηρήσει τα μερίδια αγοράς σε Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη.

Tη δεκαετία 2000 - 2009 η επιχείρηση πραγματοποίησε συνολκές επενδύσεις άνω των 340 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο το 2009 άγγιξαν τα 28,8 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις έχουν ως στόχο την παραγωγή διαφοροποιημένων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και στη βελτίωση του κόστους παραγωγής. Η προσοχή του ομίλου Χαλκόρ στρέφεται πλέον στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.