Συνολικό ποσό ύψους 22,4 τρισ. γουόν (18,5 δισ. δολ.) σχεδιάζουν να επενδύσουν 30 μεγάλοι βιομηχανικοί όμιλοι της Νότιας Κορέας σε έργα «καθαρής» ενέργειας, μέχρι το 2013, προκειμένου να επωφεληθούν από τις χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης σε φιλικά προς το περιβάλλον πρότζεκτ
Συνολικό ποσό ύψους 22,4 τρισ. γουόν (18,5 δισ. δολ.) σχεδιάζουν να επενδύσουν 30 μεγάλοι βιομηχανικοί όμιλοι της Νότιας Κορέας σε έργα «καθαρής» ενέργειας, μέχρι το 2013, προκειμένου να επωφεληθούν από τις χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης σε φιλικά προς το περιβάλλον πρότζεκτ.

Σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο, τα κεφάλαια που θα δαπανηθούν από το 2011 έως το 2013 είναι αυξημένα κατά 48% από τα 15,1 τρισ. γουόν που επενδύθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια.

Στις 11 Μαΐου, η SamsungGroup, ο μεγαλύτερος όμιλος της χώρας, παρουσίασε επενδυτικό σχέδιο ύψους 23,3 τρισ. γουόν για την επέκτασή της σε πέντε νέους τομείς – συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών κυψελών και των μπαταριών για ηλεκτροκίνητα οχήματα – μέχρι το 2020.

Επίσης, η LGGroup ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα επενδύσει 20 τρισ. γουόν, μέχρι το 2020, για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την ανάπτυξη πρότζεκτ εξοικονόμησης ενέργειας.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει έως 15 τρισ. γουόν στην τεχνολογία επαναφορτιζόμενων μπαταριών, μέχρι το 2020, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, όπως ανακοινώθηκε στις 11 Ιουλίου.

Πέρυσι, η Νο4 εισαγωγέας αργού πετρελαίου της Ασίας είχε αποκαλύψει τα σχέδιά της να επενδύσει 107 τρισ. γουόν την επόμενη πενταετία για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.