Την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της, Τόνι Χέιγουορντ ανακοίνωσε σήμερα η BP, ο οποίος αναμένεται να αντικατασταθεί από τον 54χρονο Αμερικανό Ρόμπερτ Ντάντλεϊ. Η αποχώρηση του 53χρονου Χέιγουορντ λαμβάνει χώρα μετά τις έντονες επικρίσεις που συνεχίζει να δέχεται για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού
Την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της, Τόνι Χέιγουορντ ανακοίνωσε σήμερα η BP, ο οποίος αναμένεται να αντικατασταθεί από τον 54χρονο Αμερικανό Ρόμπερτ Ντάντλεϊ.

Η αποχώρηση του 53χρονου Χέιγουορντ λαμβάνει χώρα μετά τις έντονες επικρίσεις που συνεχίζει να δέχεται για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο Ντάντλεϊ πήρε προβάδισμα από τον Χέιγουορντ στους χειρισμούς της εταιρείας για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας στα μέσα Ιουνίου.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της BP θεωρείται ευθύς άνθρωπος και έχει ηγηθεί της κοινοπραξίας TNK-BP με τη Ρωσία, μία θέση που απαιτούσε λεπτές ισορροπίες και συνάντησε συχνά εμπόδια.
Από την άλλη, ο Χέιγουορντ θα λάβει ετήσια σύνταξη 600.000 λιρών (715.000 ευρώ) και μισθούς ενός χρόνου ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου λιρών, μετέδωσε νωρίς σήμερα το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Η αντικατάσταση στην κορυφή της πετρελαϊκής πολυεθνικής πραγματοποιείται μία μέρα μετά την ανακοίνωση ζημιών-ρεκόρ για το δεύτερο τρίμηνο του 2010, αντικατοπτρίζοντας το τεράστιο κόστος για τη διαρροή και τον καθαρισμό στον Κόλπο του Μεξικού. Η διαρροή πετρελαίου και η καταστροφή που έχει επέλθει είναι η χειρότερη στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι ζημίες δεύτερου τριμήνου ανήλθαν στα 17,2 δισ. δολάρια, έναντι κερδών 4,39 δισ. δολαρίων που είχε η εταιρεία την αντίστοιχη περσινή περίοδο.