Αύξηση μικρότερη της αναμενόμενης εμφάνισαν τα κέρδη της Occidental Petroleum κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, καθώς η παραγωγή της εταιρείας δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της διοίκησης, ενώ η Phibro– η οποία εξαγοράσθηκε πέρυσι – κατέγραψε ζημίες. Όπως ανακοινώθηκε χθες, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 56% στα 1,1 δισ. δολάρια ή 1,31 δολάρια ανά μετοχή από 682 εκατ. δολάρια ή 84 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 4 σεντς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Αύξηση μικρότερη της αναμενόμενης εμφάνισαν τα κέρδη της Occidental Petroleum κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, καθώς η παραγωγή της εταιρείας δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της διοίκησης, ενώ η Phibro– η οποία εξαγοράσθηκε πέρυσι – κατέγραψε ζημίες.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 56% στα 1,1 δισ. δολάρια ή 1,31 δολάρια ανά μετοχή από 682 εκατ. δολάρια ή 84 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 4 σεντς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μέση τιμή του αργού της Occidental αυξήθηκε κατά 36%, καθώς η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας έδωσε ώθηση στη ζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Την ίδια στιγμή, η παραγωγή της εταιρείας, η οποία σημείωσε άνοδο 3,6% φτάνοντας στο ισοδύναμο των 743.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως, ήταν χαμηλότερη από τα τουλάχιστον 750.000 βαρέλια που ανέμενε η αγορά.

Η Occidental ανακοίνωσε επίσης ότι η Phibro, την οποία είχε εξαγοράσει πέρυσι από τη Citigroup, εμφάνισε ζημίες προ φόρων ύψους 104 εκατ. δολαρίων.Τα συνολικά έσοδα της αμερικανικής εταιρείας ανήλθαν στα 4,76 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 29% σε σχέση με πέρυσι.