Η αυξημένη παραγωγή και η βελτιωμένη δραστηριότητα διύλισης οδήγησαν την γαλλική πετρελαϊκή Total σε ισχυρή άνοδο κερδών κατά 43% για το δεύτερο τρίμηνο του 2010. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, αυτά ανήλθαν στα 3,1 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να είναι 2,7 δισ. ευρώ
Η αυξημένη παραγωγή και η βελτιωμένη δραστηριότητα διύλισης οδήγησαν την γαλλική πετρελαϊκή Total σε ισχυρή άνοδο κερδών κατά 43% για το δεύτερο τρίμηνο του 2010. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, αυτά ανήλθαν στα 3,1 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να είναι 2,7 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα της Total αυξήθηκαν κατά 31% στα 41,3 δισ. ευρώ, από 31,4 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ταυτόχρονα, μετά τη διαρροή της BP στον Κόλπο του Μεξικού, η εταιρεία ανακοίνωσε την επανεξέταση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων για τέτοιου είδους ατυχήματα.

Η εταιρεία δηλώνει βεβαιότητα για τις καλές προοπτικές της για το υπόλοιπο του έτους, ενώ ανέφερε ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματά της είναι από τα καλύτερα στον κλάδο, με κέρδη πρώτου εξαμήνου αυξημένα κατά 28%, στα 5,7 δισ. ευρώ.