Στην άμεση δρομολόγηση των σχεδιασμών της για εκποίηση στοιχείων ενεργητικού συνολικής αξίας 30 δισ. δολαρίων προβαίνει η ΒΡ, με πρώτο βήμα την πώληση της Aral, της μεγαλύτερης αλυσίδας πρατηρίων βενζίνης στη Γερμανία. Οι γερμανικές δραστηριότητες της ΒΡ υπολογίζονται συνολικά σε 2 δισ. ευρώ, ενώ στους υποψήφιους αγοραστές, σύμφωνα με γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche», περιλαμβάνονται η γαλλική πετρελαιοβιομηχανία Total, η ρωσική Rosneft και o ευρωπαϊκός συνεταιρισμός ανεξάρτητων πετρελαιοβιομηχανιών Avia International
Στην άμεση δρομολόγηση των σχεδιασμών της για εκποίηση στοιχείων ενεργητικού συνολικής αξίας 30 δισ. δολαρίων προβαίνει η ΒΡ, με πρώτο βήμα την πώληση της Aral, της μεγαλύτερης αλυσίδας πρατηρίων βενζίνης στη Γερμανία.

Οι γερμανικές δραστηριότητες της ΒΡ υπολογίζονται συνολικά σε 2 δισ. ευρώ, ενώ στους υποψήφιους αγοραστές, σύμφωνα με γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche», περιλαμβάνονται η γαλλική πετρελαιοβιομηχανία Total, η ρωσική Rosneft και o ευρωπαϊκός συνεταιρισμός ανεξάρτητων πετρελαιοβιομηχανιών Avia International. Η Rosneft, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών τραπεζών, έχει στο παρελθόν γνωστοποιήσει στη BP το ενδιαφέρον της να εφοδιάσει την Aral με βενζίνη από ρωσικό πετρέλαιο.

Επαφές με στελέχη της ρωσικής εταιρείας δεν αποκλείεται να έχει αυτή την εβδομάδα ο νέος διευθύνων σύμβουλος της BP, Μπομπ Ντάντλεϊ, ο οποίος, όπως αναφέρουν οι Financial Times, θα επισκεφθεί τη Μόσχα. Σκοπός της επίσκεψης θα είναι η αποκατάσταση των  σχέσεων της πετρελαιοβιομηχανίας με τους Ρώσους εταίρους της κοινοπραξίας TNK-BP, της οποίας ο κ. Ντάντλεϊ είχε διατελέσει στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος.

Στην θέση του μη εκτελεστικού διευθυντή της TNK-BP, εξάλλου, πιθανότατα θα μεταφερθεί ο προκάτοχός του, Τόνι Χέιγουορντ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της BP, εν μέσω έντονης κριτικής για το χειρισμό της καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού.