Μήνυση κατά της βρετανικής μονάδας της UBS κατέθεσε η Energy Intelligence Group καταγγέλλοντας κατ’ επανάληψη αντιγραφή των εκθέσεών της για την αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όπως αναφέρεται στην μηνυτήριο αναφορά , οι εκθέσεις της Energy Intelligence Group αντιγράφηκαν τουλάχιστον 10 φορές την περίοδο 2006 και 2007 και παρουσιάστηκαν ως έρευνα της UBS.
Μήνυση κατά της βρετανικής μονάδας της UBS κατέθεσε η  Energy Intelligence Group καταγγέλλοντας κατ’ επανάληψη αντιγραφή των εκθέσεών της για την αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όπως αναφέρεται στην μηνυτήριο αναφορά , οι εκθέσεις της Energy Intelligence Group αντιγράφηκαν  τουλάχιστον 10 φορές την περίοδο 2006 και 2007 και παρουσιάστηκαν ως έρευνα της UBS.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο αναλυτής της UBS, Jon Rigby, ο οποίος είχε δική του συνδρομή στις εκθέσεις Energy Intelligence publications εδώ και μία δεκαετία. Ο Rigby είναι ο συντονιστής της τακτικής έκθεσης της UBS,  Daily Oil Report, η οποία διανέμεται σε 17 χώρες, εκ των οποίων οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ρωσία και η Κίνα.

Βάσει του κατηγορητηρίου, το Daily Oil Report απαρτιζόταν από εκθέσεις της Energy Intelligence. Η αντιγραφή των εκθέσεων «γινόταν  συστηματικά και για μεγάλη χρονική περίοδο με στόχο την ενίσχυση του προφίλ και της φήμης της UBS» αναφέρεται στην μηνυτήριο αναφορά