Σε ακύρωση των σχεδίων της για άντληση πετρελαίου από μεγάλο βάθος στην Γροιλανδία προχώρησε η ΒΡ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Guardian. Συγκεκριμένα, κατά το δημοσίευμα, η πετρελαϊκή πολυεθνική, λόγω των φόβων ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε «πολιτική τρέλα» μετά τη διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού, δεν πρόκειται να συνεχίσει τη διεκδίκηση άδειας άδειας εκμετάλλευσης κοιτασμάτων στη Γροιλανδία
Σε ακύρωση των σχεδίων της για άντληση πετρελαίου από μεγάλο βάθος στην Γροιλανδία προχώρησε η ΒΡ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Guardian. Συγκεκριμένα, κατά το δημοσίευμα, η πετρελαϊκή πολυεθνική, λόγω των φόβων ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε «πολιτική τρέλα» μετά τη διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού, δεν πρόκειται να συνεχίσει τη διεκδίκηση άδειας άδειας εκμετάλλευσης κοιτασμάτων στη Γροιλανδία.

«Δε συμμετέχουμε στο γύρο της υποβολής προσφορών», δήλωσε εκπρόσωπος της ΒΡ με έδρα τη Βρετανία, χωρίς να αναλύσει τους λόγους της απόφασης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την ανακάλυψη φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Γροιλανδίας από την σκωτσέζικη εταιρία εξερεύνησης πετρελαϊκών κοιτασμάτων Cairn Energy. Έτσι, η ΒΡ αποσύρεται από την Αρκτική σε μία στιγμή που άλλες εταιρείες του χώρου εξετάζουν σοβαρά να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους εκεί.

Η υπηρεσία ορυκτών και πετρελαίου στην Γροιλανδία ανέφερε ότι τα ονόματα των εταιριών που θα κερδίσουν τον διαγωνισμό για την εξερεύνηση των κοιτασμάτων θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το Γκάρντιαν.

Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση της χώρας και τη BP να συμφωνούν ότι δε θα ήταν καλή ιδέα να αναμιχθεί η εταιρία. Μια πηγή είπε ότι με τη Γκρίνπις να καταδιώκει ήδη την Cairn, μια εταιρία «με άσπιλο ιστορικό ασφάλειας», όλοι αντιλήφθηκαν «ότι θα προκαλούσε πολιτική τρέλα να δοθεί το πράσινο φως στη BP».