Στα 1,02 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη του Ομίλου τηςRevoil το α' εξάμηνο έναντι 1,24 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, συμπεριλαμβανομένης και της έκτακτης εισφοράς.
Στα 1,02 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη του Ομίλου τηςRevoil το α' εξάμηνο έναντι 1,24 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, συμπεριλαμβανομένης και της έκτακτης εισφοράς.

Αναλυτικά,ο κύκλος εργασιών του Ομίλου της Revoil  παρουσίασε αύξηση 29,1% λόγω των αυξήσεων του ειδικού φόρου κατανάλωσης και των συγκριτικά υψηλότερων τιμών του πετρελαίου διεθνώς σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και διαμορφώθηκε στα 370 εκατ. ευρώ, έναντι 286.5 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2009.

Οι πωλούμενες ποσότητες καυσίμων (βενζίνες και πετρέλαιο κίνησης) του Ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανήλθαν στα 247.9 εκατ. λίτρα, έναντι 245.6 εκατ. λίτρα το πρώτο εξάμηνο του 2009 εμφανίζοντας μικρή άνοδο 0.9%, με το σύνολο της Ελληνικής αγοράς καυσίμων κυρίως στο δεύτερο τρίμηνο του έτους να κινείται σε διψήφια νούμερα πτώσης.

Οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που αποτέλεσαν το 36,5% των συνολικών πωλήσεων του εξαμήνου του Ομίλου λόγω των μικρότερης διάρκειας ψυχρών διαστημάτων τον Χειμώνα, παρουσίασαν πτώση 15% με το σύνολο της αγοράς να καταγράφει απώλειες πάνω από 20%.
Οι μειωμένες πωλήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης οδήγησαν τους συνολικούς πωλούμενους όγκους του Ομίλου (βενζίνες, πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης) σε πτώση 7% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Οι πωληθέντες όγκοι λιπαντικών του Ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 53%, κυρίως λόγω της διευρυμένης γκάμας προϊόντων και της ανάπτυξης του δικτύου πωλήσεων.
Τα μεικτά κέρδη έκλεισαν στα 11,63 εκατ. ευρώ από 12,63 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2009 παρουσιάζοντας πτώση 7,9%, λόγω της μείωσης των πωλούμενων όγκων.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 3,64 εκατ. ευρώ από 4,03 εκατ. το 2009. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά και διαμορφώθηκαν στα 1,89 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2010 έναντι 1,98 εκατ. το 2009.

Τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη έκλεισαν στα 1,02 εκατ. έναντι 1,24 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επισημαίνεται ότι η φετινή εξαμηνιαία περίοδος έχει επιβαρυνθεί κατά το ποσό των 344 χιλιάδων ευρώ περίπου λόγω της έκτακτης εισφοράς κοινωνικής ευθύνης για τον Όμιλο και την Μητρική που επιβλήθηκε βάση του άρθρου 5 του νόμου 3845/2010 στο συνολικό καθαρό εισόδημα για το οικονομικό έτος 2010.

Χωρίς την έκτακτη εισφορά η καθαρή κερδοφορία του Ομίλου αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2010 κατά 120 χιλιάδες ευρώ περίπου.

Η ελληνική αγορά καυσίμων το πρώτο εξάμηνο του 2010 ήταν από τους εμπορικούς κλάδους που επηρεάστηκαν περισσότερο από τη γενικότερη κρίση, καθώς είχε να αντιμετωπίσει τις επαναλαμβανόμενες αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα που οδήγησαν σε σημαντική αύξηση της τελικής τιμής των προϊόντων, σε συνάρτηση με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Αναπόφευκτα τα ανωτέρω οδήγησαν σε πτώση της ζήτησης και διψήφια μείωση της κατανάλωσης κυρίως το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Σε αυτό το νέο περιβάλλον ο Όμιλος Revoil :

* επέκτεινε το δίκτυό του, με την εμπορική πολιτική προσέλκυσης νέων αποδοτικών πρατηρίων, με την προσθήκη 40 νέων σημείων πώλησης εγκαινιάζοντας παράλληλα νέες αγορές όπως της Λευκάδας, της Κέρκυρας, της Μυτιλήνης και της Κρήτης, ανεβάζοντας το μερίδιο αγοράς του στην εγχώρια εμπορία πετρελαιοειδών άνω του 7%,

* ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος του rebranding με την νέα εταιρική εικόνα να έχει "ντύσει" το 80% των πρατηρίων,

* εισήλθε σε ένα νέο κλάδο, διαφορετικό από την εγχώρια εμπορία πετρελαιοειδών, αυτόν της Ποντοπόρου Ναυτιλίας με την ίδρυση θυγατρικής Εταιρίας Επενδύσεων στην Ποντοπόρο Ναυτιλία (Ε.Ε.Π.Ν.). Έναν τομέα συνδεδεμένο άρρηκτα με το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, με σημαντικά περιθώρια κέρδους, απαλλασσόμενο τοπικών οικονομικών συνθηκών.

Ο Όμιλος Revoil θα συνεχίσει την δυναμική πορεία ανάπτυξής του εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που η ίδια η κρίση και οι συνθήκες της αγοράς παρουσιάζουν, στοχεύοντας σε αύξηση του δικτύου πωλήσεων του, στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του προς το καταναλωτικό κοινό, στην προβολή του ονόματος του και στη διατήρηση της κερδοφορίας του.

Παράλληλα η θυγατρική του Εταιρία ΑΡΙΣΤΟΝ Ε.Ε.Π.Ν. αναμένει εντός των ημερών μέσω της θυγατρικής της LYRICS Navigation LTD την παραλαβή του πρώτου της πλοίου ενός φορτηγού μεταφοράς ξηρού φορτίου προσδίδοντας στον Όμιλο νέα προοπτική ανάπτυξης.