Ενδυνάμωση της Συνεργασίας Motor Oil – Μυτιληναίου στο Φυσικό Αέριο με τη Σύσταση Εταιρείας

Ενδυνάμωση της Συνεργασίας Motor Oil – Μυτιληναίου στο Φυσικό Αέριο με τη Σύσταση Εταιρείας
energia.gr
Τρι, 31 Αυγούστου 2010 - 09:28
Μετά την από κοινού δραστηριότητά τους εδώ και εννέα σχεδόν μήνες στο φυσικό αέριο και ιδίως στο υγροποιημένο φυσικό αέριο(LNG), η Motor Oil και ο Όμιλος Μυτιληναίου ανακοίνωσαν και επισήμως τη σύσταση κοινοπραξίας, η οποία παίρνει πλέον τη μορφή ανωνύμου εταιρείας. Η ονομασία αυτής είναι «Μ&Μ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ» και φέρει τον διακριτικό τίτλο «M&M GAS Co S.A.».

Μετά την από κοινού δραστηριότητά τους εδώ και εννέα σχεδόν μήνες στο φυσικό αέριο και ιδίως στο υγροποιημένο φυσικό αέριο( LNG), η Motor Oil και ο Όμιλος Μυτιληναίου ανακοίνωσαν και επισήμως τη σύσταση κοινοπραξίας, η οποία παίρνει πλέον τη μορφή ανωνύμου εταιρείας. Η ονομασία αυτής είναι «Μ&Μ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ» και φέρει τον διακριτικό τίτλο «M&M GAS Co S.A.». Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταίροι θα συμμετέχουνμε ποσοστό 50% έκαστος στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους δύο εκατομμυρίων (2.000.000) ευρώτης νεοσυσταθείσας εταιρείας η οποία έχει ως αντικείμενο την προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου (υγροποιημένου ή μη).

Η ίδρυση της εταιρείας στοχεύει στην υλοποίηση δύο βασικών στόχων:

1. Τη διασφάλιση της κάλυψης των αναγκών των ΟμίλωνΜυτιληναίοςκαιΜοτορ Οιλσε φυσικό αέριο με ανταγωνιστικούς όρους.

2. Την εμπορία φυσικού αερίου σε τρίτους.

Η σύσταση της εταιρείας καταχωρήθηκε ήδη στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών την 06/08/2010 ενώ η έδρα της θα στεγάζεται στα κεντρικά γραφεία του ΟμίλουΜυτιληναίοςστο Μαρούσι (Πατρόκλου 5-7).

 Οι δύο επιχειρήσεις με τη μορφή κοινοπραξίας έχουν μέχρι στιγμής εισάγει στη χώρα από τον Απρίλιο τέσσερα φορτία LNG για κάλυψη δικών τους αναγκών, ένα της τάξης των 140.000 κ.μ. και τρία των 75.000 κ.μ. Επίσης, από κοινού έχουν κερδίσει διαγωνισμό της ΔΕΗ για άλλα έξι φορτία, με τα δύο από αυτά να έχουν παραληφθεί ήδη και τα υπόλοιπα τέσσερα (των 75.000 κ.μ.) να παραλαμβάνονται ως τα τέλη του έτους σε μηνιαία βάση.

Με τη σύσταση της κοινοπραξίας, η μακρόχρονη δραστηριότητα της Motor Oil στα θέματα πετρελαιοειδών και παραγώγων πετρελαίου από τη μια πλευρά και η άριστη γνώση της ναυτιλιακής αγοράς από πλευράς ομίλου Βαρδινογιάννη ενδυναμώνουν τη συνεργασία με τον Όμιλο Μυτιληναίου, ο οποίος με δεδομένη την εμπειρία του ως μεγάλος χρήστης φυσικού αερίου συνεισφέρει και αυτός τεχνογνωσία και πείρα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη αγορά που είναι το LNG. Το κοινό επιχειρηματικό σχήμα της Motor Oil και του Ομίλου Μυτιληναίου έρχεται την κατάλληλη στιγμή να επωφεληθεί από το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου. Η σύμπραξη των δύο εταιρειών φαίνεται πως δημιουργεί νέα δεδομένα στην ελληνική ενεργειακή αγορά καθώς αυξάνεται γρήγορα το μερίδιο του φυσικού αερίου σε αυτήν.