«Κοντά στην ολοκλήρωση» αγωγού, αξίας 1,1 δισ. δολαρίων, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 600.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα στο τέρμιναλ “Bonny”, στις ακτές της Νιγηρίας στον Ατλαντικό, ανακοίνωσε πως είναι η θυγατρική της Royal Dutch Shell στη χώρα. Ο αγωγός “Nembe Creek”, μήκους 97 χλμ., θα συλλέγει πετρέλαιο από 14 σταθμούς άντλησης και αποτελεί μέρος του προγράμματος αντικατάστασης των παλιών αγωγών στο Δέλτα του Νίγηρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία
«Κοντά στην ολοκλήρωση» αγωγού, αξίας 1,1 δισ. δολαρίων, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 600.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα στο τέρμιναλ “Bonny”, στις ακτές της Νιγηρίας στον Ατλαντικό, ανακοίνωσε πως είναι η θυγατρική της Royal Dutch Shell στη χώρα.

Ο αγωγός “Nembe Creek”, μήκους 97 χλμ., θα συλλέγει πετρέλαιο από 14 σταθμούς άντλησης και αποτελεί μέρος του προγράμματος αντικατάστασης των παλιών αγωγών στο Δέλτα του Νίγηρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η Shell, η οποία έχει αντικαταστήσει αγωγούς συνολικού μήκους άνω των 1.000 χλμ. τα τελευταία πέντε χρόνια, ανακοίνωσε πως οι βελτιώσεις «θα έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στις πετρελαιοκηλίδες, αν δεν εκλείψουν τα φαινόμενα κλοπής πετρελαίου, σαμποτάζ και βανδαλισμών».

Οι δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νιγηρία πλήττονται από συχνές διαταραχές εξαιτίας των επιθέσεων από ένοπλες ομάδες. Οι επιθέσεις αυτές μείωσαν την παραγωγή αργού στη χώρα κατά 28% την περίοδο από το 2006 μέχρι το 2009, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η Νιγηρία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στην Αφρική και η πέμπτη μεγαλύτερη εξαγωγός πετρελαίου στις ΗΠΑ. Η Shell συμμετέχει σε κοινοπραξία στη χώρα με ποσοστό 30%. Το υπόλοιπο 55% ανήκει στην κρατική Nigerian National Petroleum Corp, το 10% στη γαλλική Total και ένα 5% στην ιταλική Eni.