Καθησυχαστική ως προς την ύπαρξη πετρελαιοκηλίδας στην περιοχή όπου εξερράγη εξέδρα άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου της εταιρίας Mariner Energy, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής, Πίτερ Τρόεντσον, σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Ορλεάνη. «Τα σκάφη και τα αεροπλάνα στην περιοχή δεν έχουν εντοπίσει κάποια κηλίδα» δήλωσε συγκεκριμένα, αν και αρχικά η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι είχε προκληθεί μικρή διαρροή πετρελαίου
Καθησυχαστική ως προς την ύπαρξη πετρελαιοκηλίδας στην περιοχή όπου εξερράγη εξέδρα άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου της εταιρίας Mariner Energy, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής, Πίτερ Τρόεντσον, σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Ορλεάνη.  «Τα σκάφη και τα αεροπλάνα στην περιοχή δεν έχουν εντοπίσει κάποια κηλίδα» δήλωσε συγκεκριμένα, αν και αρχικά η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι είχε προκληθεί μικρή διαρροή πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι η φωτιά έσβησε, ενώ οι 13 εργαζόμενοι την εγκατέλειψαν εγκαίρως. Ωστόσο, την Παρασκευή θα πετάξουν ελικόπτερα της ακτοφυλακής πάνω από την πλατφόρμα για να συνεχίσουν τις έρευνες, καθώς η φωτιά έκαιγε για αρκετές ώρες πριν κατασβεστεί. 

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι η φωτιά ξέσπασε σε πάνω κατάστρωμα της εξέδρας, όπου βρίσκονται οι χώροι ενδιαίτησης του πληρώματος.

Τέλος, οι εργαζόμενοι που απομακρύνθηκαν με βοηθητικό σκάφος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην ακτή, αλλά κανένας δεν είχε τραυματιστεί.