Κατά 10% αυξημένη στο φυσικό αέριο υπολογίζει ότι θα είναι η εφετινή ζήτηση η ΔΕΠΑ. Ωστόσο, η άνοδος αυτή δεν φαίνεται να μεταφράζεται σε ανάλογα κέρδη, καθώς, η εταιρεία χάνει μερίδιο αγοράς λόγω του ανταγωνισμού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ κ. Σπύρος Παλαιογιάννης
Κατά 10% αυξημένη στο φυσικό αέριο υπολογίζει ότι θα είναι η εφετινή ζήτηση η ΔΕΠΑ. Ωστόσο, η άνοδος αυτή δεν φαίνεται να μεταφράζεται σε ανάλογα κέρδη, καθώς,  η εταιρεία χάνει μερίδιο αγοράς λόγω του ανταγωνισμού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ κ. Σπύρος Παλαιογιάννης.

Ο κ. Παλαιογιάννης δήλωσε συγκεκριμένα ότι οι ποσότητες του φυσικού αερίου που θα διαθέσει η εταιρεία φέτος στην αγορά θα είναι στα επίπεδα του προηγούμενου χρόνου ή λίγο χαμηλότερα, επειδή η απελευθέρωση είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΠΑ στην αγορά. Ας σημειωθεί ότι το 2009, η ζήτηση φυσικού αερίου είχε φθάσει στα 3,4 δισ. κυβικά μέτρα, οπότε και η ζήτηση ήταν για πρώτη φορά μειωμένη εξαιτίας της κρίσης.

Στην ευρύτερη αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μονάδες φυσικού αερίου συνέβαλαν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, ενώ παράλληλα λειτούργησαν και δύο νέες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες με φυσικό αέριο.
Την περίοδο 2001-2007 η κατανάλωση φυσικού αερίου αυξανόταν με μέσο ετήσιο ρυθμό 12%, ενώ η ΔΕΠΑ άρχισε να χάνει μερίδιο το 2010, όταν βασικοί πελάτες δραστηριοποιήθηκαν στη χονδρική αγορά, εισάγοντας αέριο κατ' αρχήν για ιδιοκατανάλωση.

Η πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε ήταν η Αλουμίνιον της Ελλάδος και ακολούθησε η ΔΕΗ, ενώ σχετικό ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και άλλες εταιρείες.
Στα σημαντικότερα  περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΠΑ συγκαταλέγονται η συμμετοχή της στον ελληνο-ιταλικό αγωγό, η υλοποίηση του οποίου θα της δώσει πρόσβαση στην ιταλική αγορά. Τέλος, η Deutsche Bank έχει αναλάβει την εύρεση του επενδυτή που θα αντικαταστήσει την αμερικανική Duke στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΠΑ Αττικής.