Τεράστιο πετρελαϊκό κοίτασμα ανακαλύφθηκε στην Βραζιλία, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνουν και οι αρμόδιες αρχές της χώρας, όπως αναφέρει το Bloomberg. Το κοίτασμα είναι γνωστό ως Libra και έχει δυνατότητες για εξόρυξη 8 δισ. βαρελιών αργού, πράγμα που το κατατάσσει σε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου που έχει ανακαλυφθεί τα τελευταία 20 χρόνια
Τεράστιο πετρελαϊκό κοίτασμα ανακαλύφθηκε στην Βραζιλία, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνουν και οι αρμόδιες αρχές της χώρας, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Το κοίτασμα είναι γνωστό ως Libra και έχει δυνατότητες για εξόρυξη 8 δισ. βαρελιών αργού, πράγμα που το κατατάσσει σε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου που έχει ανακαλυφθεί τα τελευταία 20 χρόνια.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι μεγαλύτερο από ένα άλλο τεράστιο πετρελαϊκό πεδίο στη Βραζιλία, το πεδίο Tupi, στο κοίτασμα Santos.

Η πρώτη εκτίμηση για την εξορυκτική ικανότητα του Libraμιλούσε για 5,5 δισ. βαρέλια, ενώ η Petrobas που θα το διαχειριστεί εκτιμά πως τα κέρδη από το συγκεκριμένο κοίτασμα μπορούν να φτάσουν έως και τα 130 δισ. δολάρια.