Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του γγ του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη, δήλωσε την Πέμπτη. Καθίσταται, έτσι, προφανές ότι η κυβέρνηση μεταθέτει την εφαρμογή του μέτρου στα τέλη του 2011, ώστε να προετοιμασθεί το σύστημα επιστροφής της διαφοράς του φόρου στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Εκτιμάται ότι η εφαρμογή του μέτρου θα προσφέρει στον προϋπολογισμό του 2011 ένα «μαξιλάρι ασφαλείας» 800 εκατ. ευρώ
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του γγ του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη, δήλωσε την Πέμπτη.  Καθίσταται, έτσι, προφανές ότι η κυβέρνηση μεταθέτει την εφαρμογή του μέτρου στα τέλη του 2011, ώστε να προετοιμασθεί το σύστημα επιστροφής της διαφοράς του φόρου στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Εκτιμάται ότι η εφαρμογή του μέτρου θα προσφέρει στον προϋπολογισμό του 2011 ένα «μαξιλάρι ασφαλείας» 800 εκατ. ευρώ.

Για να μην θιγούν από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες το υπουργείο εξετάζει τρόπους καταβολής ειδικής ενίσχυσης στους ανέργους, στους πολύτεκνους, στις μονογονεϊκές οικογένειες και γενικά σε όσους έχουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο.

Ειδική ρύθμιση αναμένεται και για τους αγρότες, ώστε να μην υπάρχει μετακύλιση του υψηλότερου κόστος της αγροτικής παραγωγής στην λιανική.

Αλλαγές προβλέπονται και στο σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης σε όλα τα στάδια από τον εκτελωνισμό μέχρι την παράδοση στον τελικό καταναλωτή («Ήφαιστος»), το οποίο εκτιμάται ότι από την θέσπιση του το 2008 μέχρι σήμερα απέτυχε να λειτουργήσει με επιτυχία.