Η ανησυχία των επενδυτών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, από την μία πλευρά, και η εξασθένηση του δολαρίου από την άλλη, προκαλούν μικτές τάσεις στην αγορά πετρελαίου όσον αφορά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, με τους επενδυτές να δελεάζονται μεν από την εξασθένηση του δολαρίου, αλλά και να ανησυχούν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας
Η ανησυχία των επενδυτών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, από την μία πλευρά, και η εξασθένηση του δολαρίου από την άλλη, προκαλούν μικτές τάσεις στην αγορά πετρελαίου όσον αφορά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, με τους επενδυτές να δελεάζονται μεν από την εξασθένηση του δολαρίου, αλλά και να ανησυχούν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου σημείωνε άνοδο κατά 10 σεντς στα 76,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε οριακά κατά 3 σεντς στα 78,84 δολάρια το βαρέλι.

Όπως τονίζει ο Ονγκ Λι Γινγκ, αναλυτής της Phillip Capital στη Σιγκαπούρη, η αγορά πετρελαίου ενισχύει από την νέα υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος, αφού η διαπραγμάτευση των συμβολαίων γίνεται σε δολάρια, αλλά οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί, ανησυχώντας για την γενικότερη πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, το αργό έκλεισε με σημαντική άνοδο κατά 1,31 δολάρια στα 76,49 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, το μπρεντ έκλεισε επίσης ενισχυμένο κατά 76 σεντς στα 78,87 δολάρια το βαρέλι.