Ο Νέος Αγωγός Πετρελαίου προς την Κίνα στο Επίκεντρο του Ρωσικού Ανοίγματος προς Ανατολάς

Ο Νέος Αγωγός Πετρελαίου προς την Κίνα στο Επίκεντρο του Ρωσικού Ανοίγματος προς Ανατολάς
energia.gr
Τετ, 29 Σεπτεμβρίου 2010 - 09:47
Με τα επίσημα εγκαίνια του νέου αγωγού πετρελαίου μεταξύ Ρωσίας και Κίνας την περασμένη Δευτέρα η συνεργασία των δύο χωρών στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα εισέρχεται σε νέα φάση. Η παρουσία των δυο προέδρων του Dimitri Medvedev της Ρωσίας και του Hu Jintao της Κίνας στην τελετή εγκαινίων υπογραμμίζει τις άριστες σχέσεις και στενή οικονομική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών
Με τα επίσημα εγκαίνια του νέου αγωγού πετρελαίου μεταξύ Ρωσίας και Κίνας την περασμένη Δευτέρα η συνεργασία των δύο χωρών στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα εισέρχεται σε νέα φάση.

Η παρουσία των δυο προέδρων του Dimitri Medvedev της Ρωσίας και του Hu Jintao της Κίνας στην τελετή εγκαινίων υπογραμμίζει τις άριστες σχέσεις και στενή οικονομική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.

Ο αγωγός, ο οποίος συνδέει την ρωσική πόλη Skovorodinoκαι το κινεζικό ενεργειακό κέντρο στο Daqing σηματοδοτεί την στροφή της Ρωσίας για μεγάλης κλίμακας εξαγωγές πετρελαίου και αερίου προς Ανατολάς. Μιας πολιτικής την οποία ξεκίνησε ο Putin επί προεδρίας του πριν από 6 χρόνια και υλοποιείται σήμερα. Σε πρώτη φάση ο αγωγός αυτός θα μεταφέρει 300,000 βαρέλια την ημέρα βάσει συμφωνίας που είχε υπογραφεί μεταξύ της ρωσικής Rosneft και της κινεζικής PetroChina.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο, όλος ο αγωγός θα έχει μήκος 2, 757 χλ, θα φτάνει μέχρι τις ακτές του Ειρηνικού και θα έχει την δυνατότητα μεταφοράς 1.6 εκατ. βαρελιών την ημέρα.